„Stalo se již tradicí, že šumperští závodníci vozí z této akce, která se koná v rámci tamějších městských oslav, domů cenné kovy,“ prozradil Květoslav Vykydal, jenž šumperskou výpravu v Bad Hersfeldu vedl.

Na nejkratší trati o délce 1,3 km zazářila v kategorii do 15 let Iva Gieslová, jež byla s časem 4:26 celkově nejrychlejší, a to i včetně chlapců. V závodě na 5 km skončil „na bedně“ s časem 16:47 i Martin Timko – obsadil vynikající celkové třetí místo, bramborovou medaili pak bral Vojtěch Bednarský. Nejlepší ženou ve stejném závodě byla Kateřina Divišová s časem 18:08, Bednarský dopadl nejlépe mezi juniory do 18 let a Ondřej Jílek první mezi juniory.

Budova bývalého Domu dětí u radnice v Šumperku
Z domu dětí v Šumperku má být minipivovar

Starosta je hrdý

Závody byly co do počtu tratí a kategorií rozmanité.

„Součásti byla i týmová soutěž na trase dlouhé 10 km. Tu s časem 35:39 zcela ovládl šumperský tým ve složení Kateřina Divišová, Adam Žanda, Jan Kostecký, Martin Timko, Ondřej Jílek a Vojtěch Bednarský,“ dodává Vykydal. Skvělé výsledky potvrdil vytrvalec Marek Procházka, s časem 1:22:13 zvítězil v půlmaratonu v kategorii mužů nad 40 let.

Starosta Tomáš Spurný přivítal závodníky na radnici v pátek 30. listopadu. „Jsem hrdý, že máme v Šumperku tak šikovné atlety, kteří perfektně reprezentují nejen barvy svého klubu, ale také město Šumperk v zahraničí,“ uvedla čerstvě zvolená hlava města.

Městské závody se v partnerských městech konají vedle německého Bad Hersfeldu také v polské Nyse a v jihomoravském Mikulově. „Abychom nezůstávali pozadu, oddělení kultury a vnějších vztahů společně s TJ Šumperk připravuje první ročník šumperského běžeckého závodu pro širokou veřejnost, který se uskuteční v rámci Slavností města Šumperka 2019,“ uzavírá starosta.

Autoři: Martin Schwarz, Olga Hajduková

Šumperští Draci proti Kopřivnici. Ilustrační foto
Drakům skončila venkovní i bodová série, padli v Kopřivnici