„Pro závodníky byly připraveny čtyři široké profily o různých sklonech, na kterých zkušení stavěči pod vedením Viléma Chejna závodníkům připravili opravdu vydatné a někdy i zapeklité krokové variace,“ uvádí předseda jesenického horolezeckého oddílu a ředitel závodu David Migal.

Sobotnímu finále, které se uskutečnilo v odpoledních hodinách, předcházely neméně obtížné kvalifikace mužů i žen. Na sedmi bouldrech předváděli závodníci běžecké, silové nebo dynamické kroky překonávající gravitaci. A protože se do Jeseníku sjeli všichni ti, kdo se uchází o místo v národní reprezentaci, bylo se opravdu na co dívat.

Odpolední finále potom prověřilo osm nejlepších žen a dvanáct mužů. Předtím než mohla začít sportovní podívaná, navodila atmosféru skupina Postrpoi se svojí světelnou show. Poté se na čtyřech závodních cestách předvedli všichni finalisté. Mezi ženami nebylo o vítězce rozhodnuto až do poslední cesty, kde díky dosažení topu na méně pokusů zvítězila Eliška Adamovská. Mezi muži si suverénně počínal Jakub Konečný, který jako jediný topoval všechny finálové bouldery.

Na stupních vítězů se tedy v Jeseníku při první letošním kole Rock Point Českém poháru v boulderingu nakonec umístili první Jakub Konečný a Eliška Adamovská. Druzí byli Martin Stráník a Eliška Bulenová a třetí Štěpán Stráník a Lenka Slezáková.

Kromě dospělých kategorií bojovalo o své první body v tomto seriálu celkem 93 dětí v kategoriích U14 a dalších 27 mládežníků v kategorii B (14-15 let). Zvítězili Adam Paar a Hania Nowak (U10), Jan Štípek a Malgorzata Kurek (U12), Lukáš Mokroluský a Barbora Bernardová (U14), Adam Adamovský a Markéta Janošová (B). Celkem se tedy celého víkendového závodu účastnilo 189 závodníků. Samozřejmě v rámci závodu mužů a žen se o svou účast v reprezentaci a své první body ucházeli také závodníci kategorie A (16-17 let) a J (18-19 let). První místa obsadili Ondřej Slezák a Eliška Bulenová (kategorie A), Jakub Skočdopole a Eliška Adamovská (kategorie J).

Druhé kolo celého seriálu se uskuteční netradičně 16. a 17. března ve slovenské Žilině. I zde půjde o nominace do reprezentačních týmů dospělých, juniorů i mládežnických kategorií A a B. 

Hokejisté Šumperku (v modrém) porazili na domácím ledě Písek 6:0.
Draci doma válí, Písek rozdrtili na prach