Díky sobotní výhře se posunul do čela průběžného pořadí. Mezi ženami byla nejrychlejší Martina Němcová z týmu Pells Hard Bikes. Bez trojice předních jezdců Škarnitzl, Spěšný a Kulhavý vyrazilo startovní pole do osmi okruhů místo plánovaných sedmi. „Bylo ideální počasí, trať byla suchá a extrémně rychlá, proto jsme před závodem rozhodli, že se pojede o jedno kolo navíc. Rozhodnutí to bylo správné, takhle rychlý závod se tady snad ještě nejel,“ uvedl ředitel losinského Grand Prix Ivan Vavřík.

Od začátku jezdila v čele pohromadě osmička bikerů, z níž v polovině závodu odpadl Hejduk. Později nestačili tempu ani Friedl a Novák, ale zbývající pětice vjela spolu do závěrečného kola a rozhodovalo se až v dramatickém závěru. Několikametrový náskok si vybojoval Hynek, jenž těsně porazil Vokrouhlíka a Eberla. „Ujel jsem v tom závěrečném dlouhém stoupání. Když jsme vjížděli do posledního kola, už jsem tušil, že závod vyhraji, hodně jsem si na ten poslední kopec věřil. Losinskou trať mám totiž moc rád, vyhovuje mi. Do Losin jsem se proto těšil a jsem rád, že mé první vítězství v poháru jsem vybojoval právě tady,“ uvedl v cíli Kristián Hynek.

Mezi ženami při absenci Terezy Huříkové, která startuje v Italském poháru, dominovala Němcová. „Jelo se mi od počátku výborně,pondělnízávod miprostě sedl. Trať byla opravdu rychlá, a to mi vyhovovalo,“ konstatovala Němcová. Ne všichni se ale se záludnostmi rychlého okruhu vyrovnali. „Jeden z juniorů nezvládl své kolo a skončil se zlomeným loktem v nemocnici. Není to ale nic vážného. K dalším zraněním nedošlo, nepočítámeli odřeniny,“ informoval Vavřík.

Výsledky Muži: 1. Hynek (ČS MTB) 2:03:30, 2. Vokrouhlík (Michelin) -4, 3. Eberl (Scania Apache) -5, 4. Boudný (Kelly Oportunity) -6, 5. Ježek (Spinning MB) -1:26, 6. Friedl (Merida Biking) -2:24. Ženy: 1. Němcová (Pells Hard Bikes) 1:34:58, 2. Chmurová (Max Cursor) -1:54, 3. Severová (4 Ever Bike) -4:51.