Na českém území se představí špička z celkého světa. Celkem to budou týmy z jedenadvaceti zemí. „Nemáme možnost ovlivnit, kdo tady bude startovat. To je v režii Mezinárodní cyklistické unie,“ prozradil Vašíček, jeden z organizátorů závodu.

Jezdci budou na jesenických cestách usilovat o body do Světového poháru a mezi favority by mohli patřit i domácí závodníci.

„Letos máme silný ročník. Máme dva české favority, Karla Vacek, který bude patřit do top 10 a Jakub Otruba, který letos jede potřetí, naposledy. Už loni se jevil velmi dobře,“ očekává dobré umístění českých cyklistů Vašíček.

Domácí výběr bude mít výjimku a bude mít ve startovním poli dva týmy. V širší sedmnáctičlenné nominaci jsou: Jakub Otruba, Karek Vacek, Peter Kelemen, Matěj Štibingr, Vojtěch Sedláček, Karel Tyrpekl, Petr Klabouch, Tomáš Bárta, Michal Procházka, Vladimír Mykšaník, Vojtěch Řepa, Tomáš Jakoubek, Michal Rotter, František Honsa, David Kulhánek, Jiří Šorm a Jan Kašpar. V závodu budou moci diváci sledovat pouze dvanáct z nich.

První etapa je na programu 6. června v Krnově. Druhá etapa se jede z Jeseníku do Rýmařova. Ve třetí vystoupají závodníci z Krnova na Dlouhé Stráně.

„Je to královská etapa. Tady se ukáže, kdo na to má,“ hodnotí etapu Vašíček.

Poslední etapa startuje opět v Jeseníku.

„Přibyly nám oproti loňskému roku vrchařské prémie. Pokud by při poslední etapě bylo tak špatné počasí jako loni, tak to bude očistec,“ zakončil Vašíček.

Týmy startující na Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa 2019: Rakousko, Belgie, Dánsko, Francie, Německo, Británie, Irsko, Itálie, Japonsko, Kazachstán, Lucembursko, Maroko, Nizozemí, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Slovinsko, Španělsko, Česko A, výběr Česko B, Švýcarsko