Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Deník servíruje speciality: Risotto Al Parmigiano

Střední Morava (Seriál Deníku) - Aktuální jarní a slunečné počasí nutí k lehčí stravě.Ne vždy to musí být jen zeleninové pokrmy. V dnešním receptu poskytne specialista na gastronomi a majitel hradišťského Ristorantne Hotel Maxi, Claudio Rossi, návod na přípravu rizota na italský způsob.

24.3.2012
SDÍLEJ:

Risotto Al ParmigianoFoto: DENÍK/archiv

„Itálie je velkým producentem rýže. Největší rýžoviště se nachází v Lombardii v okolí města Vercelli. V italských kuchyních je rýže oblíbenou surovinou,“ připomíná Claudio Rossi a dodává, že Italové umí připravit rizoto snad na tisíc různých způsobů. „Typickým  rysem pravého italského rizota je jeho krémová konzistence,“ podotýká Claudio Rossi, který nabídl recept na jednoduché, ale mezi gurmány značně oblíbené rizoto. 

K přípravě potřebujeme:

300g rýže Arborio

60g   másla

50g  strouhaného parmazánu

½ sklenky bílého vína

1 cibuli

1 litr vývaru

sůl

Postup:

Do hrnce dáme 20g másla . Přidáme nakrájenou cibuli a sůl, a krátce podusíme.

Vsypeme rýži, kterou  orestujeme. Podlijeme vínem a podusíme pod pokličkou.

Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme asi 20 minut, až do zhoustnutí.

Hotové rizoto odstavíme, přidáme  zbylé máslo a nastrouhaný parmazán, a vmícháme do rýže.

Ihned podáváme .

Chuť rizota podtrhnete čerstvým bílým pečivem, potřeným olivovým olejem.

Související článek: Deník servíruje speciality: škeble po neapolsku

 

 

Autor: Redakce

24.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto

Babí léto si o víkendu neužijeme, neděle proprší

Ilustrační foto.

Škola začala učit první včelaře, gymnázium láká na sportovní lezení

Živnostníci ze severu bodovali, nejvíc Blanka Poštulková z Loštic

Nejlepší živnostníci kraje žijí momentálně na Šumpersku a Jesenicku. Vyplývá to alespoň ze soutěže Česká spořitelna Živnostník roku 2017 Olomouckého kraje. Podnikatelé ze severu ovládli všechny tři vítězné pozice.

Novou dráhu na letišti vybudují až příští rok. Bude bezpečnější a méně hlučná

Nová moderní dráha na šumperském letišti začne sloužit až příští rok. Původně se měla pokládat ještě letos, ale radní soutěž na zhotovitele zrušili a vypíšou jí znovu.

Draci začali v Opavě dobře, potom ale nezvládli závěr

Zatímco v prvním vzájemném utkání proti opavskému Slezanu si Draci na své druholigové konto připsali jednoznačné vítězství, tentokrát neuspěli. Ve středečním duelu 12. kola těsně prohráli.

Sloučenou školu lidé nevzali za svou, usiluje o lepší pověst

Ani po více než deseti letech nevzala veřejnost ani učitelé sloučenou základní školu v Jeseníku za svou. Ukázala to nedávná analýza. Důsledkem může být, že velká část žáků při přestupu na druhý stupeň odchází do sousedních obcí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení