„V posledních dnech jsme svědky obrovské lidské solidarity a pomoci. Roušky jsou nedostatkovým zbožím, proto bychom chtěli moc poděkovat všem, kteří nám je nosí a darují. Díky iniciativě našich zaměstnanců, brigádníků, různých spolků, městských samospráv a dalších institucí jsme mohli vybavit prakticky veškerý personál v našich prodejnách,“ řekl Michal Pavelka, ředitel pro operativu obchodů Albert.

Obchody Albert jsou podle jeho slov vděčné všem spolkům, jednotlivcům i vlastním zaměstnancům za poskytnuté ústenky.

Hned dvě prodejny Albert se nacházejí ve městěch Uničov a Litovel, na které je vyhlášená karanténa.

„Roušky, respirátory, jednorázové rukavice i brýle pro pokladní nám poskytl starosta města Uničov, který pravidelně navštěvuje prodejnu, a zajímá se o naše pracovníky,“ řekl s poděkováním Michal Pavelka.

„Roušky nám nosí také zákazníci a zástupci místních komunit. Je to pro nás obrovská podpora, protože respirátory a roušky nejsou. Teprve v těchto dnech postupně dostáváme zásilky zboží z asijských zemí, které jsme objednali před několika týdny,“ dodal k situaci.

V obou městech jsou zákazníci ohleduplní a oceňují, co pro ně zaměstnanci obchodů dělají. Jeden dokonce přinesl prodavačkám za jejich práci kytici. 

Karanténa, prázdné město, roušky, není antibakteriální mýdlo
Velký průzkum Deníku: živnostníci už nyní bojují o přežití