Rozhovor

Proč se představenstvo rozhodlo pustit do podnikání v oblasti hotelnictví? Předchozí uchazeč, který vlastní síť hotelů, na poslední chvíli odstoupil s tím, že tento projekt je odsouzený k zániku.

Optimismus musí být. Provoz lázní ukazuje, že to umíme, a spolu s městem chceme nabídnout něco výjimečného. Při rozhodování, zda se přihlásíme se do výběrového řízení, pro nás v první řadě bylo důvodem rozšíření ubytovací kapacity a doplnění nabídky o luxusnější třídu, do které čtyřhvězdičkový hotel patří. Byly za tím i zištné důvody. Hotel je kompletně vybavený. Jeho exteriér je perlou náměstí, které je poznamenané necitlivými zásahy v dobách socialismu.

Pro koho je hotel určený? Pouze pro vaše hosty, kterým nevyhovuje ubytování v lázních nebo i pro běžné návštěvníky města?

Zpočátku jej určitě naplníme lázeňskými klienty, kterým budeme zajišťovat dopravu za procedurami do lázní. Nabídku hotelu rozšíříme i o wellness program, který chceme rozjet v prostorách sousedního centra jak pro naše klienty, tak pro veřejnost. Postupně chceme spektrum hostů měnit na ty, kteří vyhledávají tento typ luxusního ubytování. Chceme vytvořit síť kontaktů tak, aby sílil příliv hostů ze zahraničí. Až zahraniční klientela pozná tento „zapomenutý kraj“, stane se dobrou adresou pro to, aby se tady ubytovávali cíleně.

Kdy předpokládáte, že přivítáte první hosty?

Máme necelý měsíc na podepsání smlouvy. Od prvního června začínají lázně tento hotel užívat. Podle podmínky musíme hotel otevřít k prvnímu srpnu, ale my jsme si dali tvrdý a náročný úkol spustit jej o měsíc dříve.

To je téměř šibeniční termín. Z čeho máte největší obavy?

Z nalezení kvalitního personálu. Provozování ubytovacích kapacit je na Jesenicku široké a trh je hodně přebrán. Naše první kroky povedou do hotelových škol, vstoupili jsme v jednání i s úřadem práce. Sháníme mistry na pozici šéfkuchaře a vrchního číšníka. To musí být skutečné osobnosti. Největší důraz budeme klást na kvalitní výběr profesí, nepodceňujeme ani výběr pokojských.

To jistě rádi uslyší ti, kteří by si přáli v hotelu Slovan pracovat. Nicméně na Jesenicku jsou velmi nízké platy a v cestovním ruchu obzvlášť. Jak ohodnotíte zaměstnance po finanční stránce?

Každý, ať jde o jakoukoliv profesi, musí nejdříve ukázat, co v něm je. To je základ podnikání. Jestliže bude člověk dobře pracovat, určitě se k tomu dobrému platu propracuje. Hotel Slovan byl prestižní značkou a my bychom se k této tradici rádi vrátili. Zaměstnanci by měli být hrdí, že v tomto hotelu pracují. Určitě zde budou, vzhledem k luxusní kategorii hotelu, i velmi dobře oceněni.

Důležitým místem hotelu je kuchyň. Když se host dobře nenají, už se jen těžko vrátí. Jak se na to díváte vy?

Tady je tak široké pole působnosti, že šéfkuchař musí být opravdu personou. Nabízí se akce typu každý týden jiná světová kuchyně. Musí být široká škála nápojového sortimentu. Hosté musí dostat něco, co tady zatím není. Já například postrádám dobrou kavárnu. Samozřejmě musí být v nabídce i běžná nabídka hotových jídel, ale nechceme konkurovat takzvaným závodním jídelnám.

Pamětníci vzpomínají, jak chodili do hotelu tančit. Nejeden manželský pár právě ve Slovanu prožíval romantické chvilky. Hodláte se vrátit k této tradici?

Návrat k tradicím je žádoucí a já si myslím, že lidé budou zvědaví, jak to v hotelu vypadá. Máme tam parket, bar a bude i hudební produkce.

Už víte, kolik bude stát ubytování? Bude hotel sloužit jen pro takzvaných „horních deset tisíc“?

Přesné ceny ještě stanovené nemáme, ale víme, že se určitě nemůžeme přiblížit cenám obvyklým v hotelech stejného typu v Praze či Brně. Cenu za ubytování ale určitě nechceme ani podhodnotit.