Záštitu nad soutěží, kterou MVŠO organizuje společně s partnery, převzal hejtman kraje Martin Tesařík, garantem soutěže je sdružení OK4Inovace.

Esejistická soutěž začala 29. března, soutěžní texty mohou posílat dvou- až tříčlenné týmy studentů 1. až 4. ročníků středních škol v Olomouckém kraji do 22. května.

Studenti budou zpracovávat eseje na jedno z pěti soutěžních témat: Budoucnost mladých v Olomouckém kraji, Role našeho kraje v Evropě, Hospodářský rozvoj kraje, Využití informačních a komunikačních technologií pro rozvoj kraje a Energetická soběstačnost perspektiva Olomouckého kraje?.

Vítězné týmy obdrží hodnotné ceny, které poskytli garanti jednotlivých soutěžních kategorií. Vítězové se mohou těšit například na stáž do sídla společnosti Schneider Electric v Paříži, odbornou exkurzi do Prahy, stipendium ke studiu na Moravské vysoké škole Olomouc, mobilní telefony, fotoaparáty atd.

VÍCE ZDE: V Olomouckém kraji jsem doma! Soutěž pro středoškoláky

OK2YOU

Všechny vítězné týmy pak budou pozvány na večeři s hejtmanem a dalšími významnými představiteli Olomouckého kraje a města Olomouc.

„Naši studenti jsou v mnoha kláních úspěšní, věřím, že i v rámci této soutěže práce studentů šternberského gymnázia zabodují,“ uvedla Birgit Kluková, zástupkyně ředitele Gymnázia Šternberk.

„Je důležité, aby se dnešní mladá generace zamýšlela nad tím, kde žije, aby přemýšlela o své budoucnosti a Olomouckém kraji z různých pohledů,“ dodala.

Také ředitel gymnázia v Olomouci-Hejčíně Evžen Mayer soutěž podporuje.

„Žáci naší školy se do soutěže určitě zapojí, víceméně to považuji za naši vlasteneckou povinnost už s ohledem na pozici školy v Olomouckém kraji. Naši žáci bývají v soutěžích velmi úspěšní a přál bych jim, aby uspěli i zde. Ceny pro vítěze jsou jistě zajímavé,“ podotkl.

Eseje poslat do 22. května

Soutěžní týmy se mohou registrovat na e-mailové adrese soutez@mvso.cz. Soutěžní eseje je třeba poslat nejpozději do 22. května 2012 prostřednictvím vyplněného formuláře a přiložením eseje v příslušném formátu v sekci Přihláška na webové stránce www.ok2you.cz/prihlaska.aspx na domovském webu www.ok2you.cz.

Pak se bude konat vyhodnocení zaslaných prací.

„V prvním červnovém týdnu se uskuteční slavnostní vyhlášení vítězů soutěže, v rámci kterého budou vítězným týmům předány hodnotné ceny. Slavnostního vyhlášení se kromě výherců zúčastní také ředitelé středních škol a zástupci Olomouckého kraje a všech partnerských organizací a firem, které se na soutěži podílejí,“ dodala za organizátora soutěže Moravskou vysokou školu Olomouc Monika Mackovíková.

Veškeré informace k soutěži, tématům a pravidlům lze najít na webové stránce soutěže www.ok2you.cz a na webových stránkách Moravské vysoké školy Olomouc www.mvso.cz. Mediálními partnery soutěže jsou Deníky Olomouckého kraje a Rádio Haná.