VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tajemství úspěchu Moravské vysoké školy? Spojení s reálnou ekonomikou

/PR/ Toto spojení je v Moravské vysoké škole Olomouc (MVŠO) realizováno řadou aktivit, zejména studijním procesem orientovaným na studenta, zapojením osobností z praxe do výuky, umožnění odborné praxe studentům, transferem know-how ze zahraničí apod.

23.2.2016
SDÍLEJ:

Moravská vysoká škola OlomoucFoto: MVŠO

Škola se dynamicky vyvíjí a neustále přizpůsobuje aktuálním potřebám trhu. Výsledkem je vysoká úspěšnost našich absolventů.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) pravidelně vydává údaje o tom, kolik absolventů každé vysoké školy je evidováno na Úřadech práce ČR.

Rektor MVŠO Michal MenšíkZ nejaktuálnějších údajů vyplývá, že průměrný podíl nezaměstnaných absolventů Moravské vysoké školy Olomouc (MVŠO) činil za rok 2015 pouhých 2,95 %.

Pro přiblížení naší školy jsme požádali o názor rektora MVŠO Ing. Michala Menšíka, Ph.D. (na snímku vpravo) a některé z našich úspěšných absolventů.

Čím to je, že MVŠO vykazuje nejen takto dobrou uplatnitelnost absolventů, ale také meziroční nárůst nových studentů i v době nepříznivého demografického vývoje?
Michal Menšík: „V první řadě jsme studentům velmi blízko. Student u nás není jen číslo. Každého našeho studenta známe jménem a přistupujeme k němu individuálně. Druhá naše velká výhoda je v tom, že ačkoliv jsme malá škola, jsme dobří ve vědě. A to je vždycky dobrý signál, že se daná škola snaží posunout někam dál. Navíc nám to otvírá široké možnosti spolupráce se zahraničím. Naším dalším velkým benefitem je prostředí BEA campusu Olomouc, ve kterém naše škola sídlí, a díky němuž můžeme využívat nadstandardního zázemí my i naši studenti. Toto prostředí vede naše pedagogy k tomu, aby využívali nejnovější technologie a vybavení. Pro školu (a zejména studenty) je vždy velkou výhodou, když její zaměstnanci dokáží držet krok s dobou. Tím, že jsme relativně malí, jsme také pružní a není pro nás problém školu přizpůsobovat aktuálním trendům a požadavkům a nabídnout našim studentům i pedagogům velký prostor pro individuální seberealizaci."

Studenti Moravské vysoká školy Olomouc

Co na MVŠO hodnotíte pozitivně?
Petra Kamarádová: „Mám možnost srovnání i s veřejnou školou a na MVŠO si cením individuálního přístupu, výuky zaměřené na praxi, širokých možností seberealizace, CSR projektů, možnosti zahraniční stáže a praxe při studiu, širokých možností v oblasti jazykového vzdělávání a výuky v anglickém jazyce, zjištění, že se nemusím teorii učit nazpaměť, ale naopak lze znalosti a dovednosti získávat mnohem záživnější formou."
Blanka Kovaříková: „Velmi pozitivně na MVŠO hodnotím kvalitu a profesionalitu přednášejících, příjemný a lidský přístup, vstřícnost, komunikativnost a zájem."
Jan Mrňka: „Oceňuji vysokou snahu o zapojení studentů do výuky a do celého chodu instituce. Snahu poskytnout co nejrelevantnější zkušenosti formou přednášek zajímavých hostů."

Autor: Redakce

23.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Šumperští Draci proti Kopřivnici
17

Překvapení v Šumperku! Draci doma nestačili na Kopřivnici

Natáčení dokumentu v Geschaderově domě v Šumperku.
4

Čarodějnické sklepení v Šumperku přilákalo filmaře

Vánoce jsou finančně náročné. Úvěr ale může být špatným pánem

Podle finančních poradců ale i psychologů by úvěry měly sloužit k nákupu jen těch věcí, které nezbytně potřebujeme. Nemá cenu se neúměrně zadlužit a kvůli hezkému Štědrému dni si pak znepříjemnit celý rok. Praxe ale také ukazuje, že mnohé domácnosti si kvůli nedostatečné finanční rezervě nemohou tuto úvahu dovolit.

V Jeseníkách platí lavinová jednička

V Jeseníkách platí první, tedy nejmírnější stupeň lavinového nebezpečí, informovala horská služba.

Řidička sjela do potoka, zemřela v nemocnici

Tragicky skončila havárie osobního auta, které v úterý ráno vyjelo ze silnice a narazilo do mostku přes potok.

Návrh na přání: 3 varianty malé kuchyně a jídelny

O návrh kuchyně a jídelny nás tentokrát požádala paní Kolodějová, jejíž domek je teprve ve fázi stavby. To je nejvyšší čas zvážit, jak prostor uspořádat, vybavit a barevně sladit, aby vše vyhovovalo nejen majitelčiným přáním, ale aby byla samotná kuchyně praktická a příjemně se v ní vařilo.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT