VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny

Střední Morava - Kuchařům olomouckého NH congress hotelu opět přibyli obdivovatelé. A tentokrát nejen jim. Několikrát opakovaný potlesk si v restauraci zasloužili také manželé Springerovi, kteří během důvtipně připraveného večera doplňovali jednotlivé chody menu, pečlivě vybranými víny ze svého vinařství.

1.3.2013
SDÍLEJ:

V olomouckém NH hotelu se snoubily pokrmy s víny Foto: DENÍK/repro

Večer nazvaný „Snoubení pokrmů a vín" vybočoval z koncepce tradičních tématických akcí, které připravuje hotel s akcentem na kuchyně gastronomicky významných zemí celého světa.

Tentokrát se choreografie večera netočila kolem švédského stolu, protože pro hosty bylo připraveno degustační, zážitkové šestichodové menu. A ke každému chodu speciálně vybrané víno rodinného vinařství Springer z Bořetic.

„Zkusili jsme jiný formát večera a vzhledem k okamžitým pozitivním ohlasům je jasné, že v něm budeme pokračovat i nadále. Jídlo z pečlivě připraveného nevšedního menu vhodně doplnila excelentní vína z vinařství Springer, které si zakládá na poctivém přístupu a jeho produkty jsou nezaměnitelné a velmi osobité," pochvaloval si kvalitu ředitel hotelu Tomáš Rousek.

„Vedle vlajkové lodi Skale měli hosté možnost ochutnat například Chasy 2008, což je cuvée odrůd Chardonnay, Sylvánské a Ryzlink rýnský. Jméno vínu dala první písmena dvou hlavních odrůd," doplnil Rousek.

Hotelový šéfkuchař Petr Zuček si zase vyslechl slova chvály na výborně připravené nápadité menu, z nějž vyčníval zimní salát z divokého holuba a celeru s dresinkem z černého rybízu a růžového pepře.

„I z jednoduchých surovin, jako je například celer, se dá připravit pokrm, který konzumenta nadchne a uspokojí i nejnáročnější klientelu. V hotelu vaříme ze surovin od lokálních dodavatelů, většina z nich splňuje požadavek Bio kvality," vysvětlil šéfkuchař Zuček.

Další chody, které byly servírovány, byly pečený srnčí hřbet s carpacciem ze žluté řepy, svíčková z divočáka s jemným máslovým bramborovým pyré ochuceným lanýžovým olejem, filátko z candáta na limetkovém rizotu s tymiánem doprovázené sněhem ze sušených rajčat, pečená prsa z perličky na bylinkách a želé z lesních plodů s jedlými květy podávané s belgickou čokoládou a horkým borůvkovým laté.

„Byl to velmi příjemně strávený večer, během něhož jsem ochutnala jídla, která jsem doposud neměla možnost poznat. A vína byla fantastická," ocenila kvalitu akce Eva Heinzová, majitelka olomouckého designového studia Pearl Design.

„Jen někdo má smysl pro souznění vína s jídlem, ale kdo ten dar má, musí být šťastný člověk. A byl bych rád za více takových večerů, které k tomu souznění přispějí," doplnil další účastník akce, majitel olomoucké úklidové společnosti Haryservis Jan Grézl.

Autor: Redakce

1.3.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Hokejisté České republiky porazili Švýcarsko 4:1.
14

OBRAZEM: Hokejisté mají po výhře nad Švýcary jisté čtvrtfinále

Ilustrační foto.

Vesnice na Mohelnicku chtějí sdílet městskou policii

Draci přímo do semifinále nepostoupí. Doma ztratili s Hodonínem

Před sobotní bitvou drželi šumperští hokejisté teoretickou naději, že by Hodonín mohli vystřídat na druhém místě průběžného pořadí. Teď už se to nestane. Právě Drtiči uťali dlouhou sérii domácích výher Draků, která trvala od 30. prosince. Šumperku odskočili na rozdíl jedenácti bodů.

Šumperští fotbalisté nasázeli Rapotínu devítku

Mužstvo FK Šumperk si v přípravě poslední dobou užívá gólové hody. Minulý víkend smazalo Jeseník 7:2, nyní v pohodě zvládlo i další derby. Na umělé trávě rozstřílelo Rapotín 9:0.

Důležitá výhra v cestě za záchranou. Gamaspol Třinecké přejel ve druhé půli

Futsalisté Jeseníku oživili tři kola před koncem nejvyšší soutěže šance na její záchranu. V pátek večer na šumperské palubovce porazili poslední Třinec 5:1. Gamaspolu navíc zahrál do karet fakt, že desátá Česká Lípa neuspěla.

Režisér Špindlu představil v Zábřehu novou komedii

FOTOGALERIE /  Novou komedii Věčně tvá nevěrná představili zábřežskému publiku její tvůrci v čele s režisérem Milanem Cieslarem. Snímek v předpremiéře promítlo ve čtvrtek 15. února zábřežské kino Retro.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT