„Hledali jsme způsob, jak po koronavirové odmlce pozvat obyvatele Olomouce a její návštěvníky zpět do ulic. Nakonec jsme se spojili s třemi dalšími bary v srdci Olomouce a připravili Whisky Trail. Chceme zúčastněným předat zážitek z luxusního nápoje i atmosféry večerních ulic našeho města,“ sdělil iniciátor projektu Zdeněk Kortiš, majitel baru The Black Stuff a odborník na whisky.

V kladenské restauraci Plzííínka si můžete pochutnat na jedinečném steaku připraveném v unikátním Josper grillu.
Steak na míru nebo snídaně v květinářství. V Česku frčí nové gastro koncepty

Se svým podnikem se v rámci projektu spojil s Jerry’s Bar, Filiálkou a čtveřici uzavírá OSA. „Jsem mladý barman, který vždy snil o tom mít svůj vlastní podnik, a tak jsem se uprostřed koronavirové šílenosti přestěhoval přes celou republiku do krásné Olomouce, protože jsem viděl veliký potenciál v pěkném prostoru na Horním náměstí, odkud je nádherný výhled na olomouckou radnici,“ říká ke svému působení v Jerry’s Baru jeho majitel Ondřej Kramarčík.

Památeční sklenička 

A jak vlastně celý projekt s názvem Whisky Trail funguje? Každý účastník vlastním tempem dle svého uvážení postupně navštíví čtyři dané bary. Na každém místě ochutná speciální whisky (nebo míchaný nápoj z whisky), a získá za to razítko do leporela, které po ochutnání posledního drinku, a tedy posbírání všech čtyř razítek, předloží barmanovi. Ten ho pak odmění památeční skleničkou s logem Whisky Trail Olomouc.