Požár plechové garáže v Mikulovicích likvidovaly v sobotu 27. července čtyři jednotky hasičů. Oheň se jim podařilo po chvíli lokalizovat a následně velmi rychle zlikvidovat. Stejný počet jednotek zasahoval v noci ze soboty 27. na neděli 28. července u požáru drevěného přístřešku v Hynčicích nad Moravou, místní části Hanušovic. Sloužil částečně jako garáž, částečně jako úložný prostor pro různý materiál.

Jako první k ohni dorazili dobrovolní hasiči z Hanušovic a Jindřichova. Vyloučili, že by se uvnitř objektu mohli nacházet lidé a zabezpečili, aby se plameny nešířily do nedalekého lesa. Zásah komplikovala informace majitele, že uvnitř přístřešku může stát auto.

Dřevěný přístřešek sousedící s montážní dílnou plameny zcela poničily. Hasičům jejich činnost ztěžovalo velké množství různého materiálu, který se uvnitř nacházel. Postupně museli část ohořelých trámů rozebrat a dohledat menší, skrytá ohniska. Po kontrole termokamerou se museli hasiči na některá místa vracet, ačkoli je předtím dostatečně prolili vodou. I po odjezdu jednotek zpět na základnu se skupina hasičů z Hanušovic musela vrátit zpět a uhasit drobné ložisko, které se rozhořelo a znovu požářiště zkontrolovat.

„Co je příčinou vzniku požáru, došetřuje náš vyšetřovatel. Majitel prozatím škodu vyčíslil na sto padesát až dvě stě tisíc korun. Při požáru i samotném zásahu hasičů se nikdo nezranil. Poslední z jednotek, tedy hasiči z Hanušovic, se na svou základnu vrátili v neděli 28. července v krátce po jedné hodině ráno," doplnil mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.