Nejprve k požáru vyrazilo celkem šest jednotek hasičů ze stanic v Rýmařově a Bruntálu a dále dobrovolných z obcí Malá Morávka, Dolní Moravice, Karlova Studánka a Vrbno pod Pradědem.

Po příjezdu na místo události ale velitel zásahu vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu a vyžádal si na místo další síly a prostředky.

"Střecha objektu o půdorysu přibližně 20 x 10 metrů při příjezdu hasičů se nacházela zcela v plamenech. Poplach tak byl vyhlášen i dobrovolným hasičům ze Světlé Hory, Břidličné a Bruntálu," popsal mluvčí hasičů Jakub Kozák. 

Tažení lyžařů za rolbou je zimní sport známý jako „rolba skijöring“. Děti v Kopřivné této zábavě říkají rolbavláček. Může to být také alternativní doprava lyžařů na kopec, když je  zavřený vlek i lanovka.
Sjezdovka v Kopřivné nahradila lyžařům zavřený vlek. Rozjela "rolbavláček"

Šest vodních proudů v akci

Požár zcela zasáhl půdní prostor domu a šířil se dále do obytných místností. Hasiči k likvidaci postupně nasadili šest vodních proudů, zasahovali v dýchací technice.

"Pro dodávku hasební vody bylo na místním potoce zřízeno čerpací stanoviště, na kterém pracovala dvě plovoucí čerpadla. Požár se podařilo lokalizovat - tedy zabránit dalšímu šíření - krátce po půl třetí ráno. Velitel zásahu na místo povolal protiplynový automobil ze stanice HZS MSK v Bruntálu, který dovezl na výměnu další dýchací přístroje," uvedl dále mluvčí.

Lenka Bazgerová z olomouckého SeniorCentra SeneCura s průkazkou o očkování proti covidu, 4. února 2021
Průkazka potvrzuje ženě dokončené očkování. K čemu je jí ale dobrá?

Škoda 1,5 milionu

Předběžná výše škody byla odhadnuta na 1,5 milionu, v průběhu dne bude na místě probíhat další šetření - kromě výše škody se specialisté z řad hasičů budou zabývat i příčinou vzniku požáru.

"Krátce po půl osmé byl zredukován počet jednotek na místě zásahu - velitel čtyři z nich odeslal zpět na základny. Dohašování skrytých ohnisek a rozebírání zasažených konstrukcí trvalo hasičům ještě celé sobotní dopoledne" dodal Kozák.