Podle hasičů mohlo jít o technickou závadu nebo jednání neznámé osoby. Případ hodlají v nejbližších dnech uzavřít, řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

„Vyšetřování se uzavře se dvěma příčinami. Nepodařilo se prokázat ani vyloučit jednu z nich. Jde buď o jednání neznámé osoby nebo o technickou závadu na elektroinstalaci," uvedla Hacsiková. Podotkla, že se podle vyšetřovatele už nepodaří zjistit žádné nové skutečnosti, které by jednu z nich vyloučily nebo potvrdily. „Mají stejné důkazy důkazy pro obě příčiny," uvedla Hacsiková.

Tragédie se stala v noci na 17. dubna. Požár hospodářského objektu ve Štítech na Šumpersku zachvátil obytnou část stavení. Když hasiči přijeli na místo, byla již v plamenech. Vevnitř objektu nalezli dva muže bez známek života. Podle starosty obce Jiřího Vogla šlo o bratry. Uvnitř stavení se nacházela podle hasičů ještě jedna žena, která však vyvázla bez zranění.

Hasiči oheň likvidovali až do ranních hodin. S plameny bojovalo šest hasičských jednotek včetně kolegů ze sousedního Pardubického kraje. Škoda se vyšplhala na 1,1 milionu korun. Podle starosty během požáru rodinný dům, který se u hospodářských stavení nacházel, zcela vyhořel. Zůstaly z něho jen obvodové zdi.