Pardubický deník 15. 2. 2024 Tipy na víkend: Autogramiáda hvězd i pozorování nebeských úkazů v Pardubicích Kam o volných dnech za zábavou v Pardubickém kraji? Podívejte se na víkendovou nabídku akcí od…
Rokycanský deník 3. 2. 2024 15 Vlastislav Veselý vyrazil dobývat rodné Valašsko s pálenkami ze Zbiroha Na dlouhou a náročnou moravskou misi se vydal ve čtvrtek Vlastislav Veselý, který už třetím rokem…
Slovácký deník 7. 12. 2023 23 Jak se postarat o kvas? Poradí vítěz superkoštu slivovice Jaromír Klečka Kvalitní kvas z durancií od řeky Moravy byl na začátku cesty k vítězství. Slivovice Jaromíra…
Slovácký deník 27. 10. 2023 O moravském národním rituálu proměny kvasu ve slivovici O moravském národním rituálu proměny kvasu ve slivovici
Karvinský a havířovský deník 22. 9. 2023 16 VIDEO: Kolik letos bude jablek? V Petrovicích u Karviné začali pálit a moštovat Mošt nebo kalvádos, slivovice či nejrůznější směska. Manželé Alfred a Pavlína Prusovi z…
Prostějovský deník 24. 8. 2023 21 1 VIDEO: V Žešově už voní přepálené ovoce. Z kotlů teče solidní kvalita Provoz zahájili začátkem srpna a lidé si našli cestu. V pálenici Old Distillery zatím pálí menší…
Deník.cz 21. 5. 2023 36 Kváskový chléb, jaký svět ještě neviděl. Křupavou kůrku dekoruje žena nůžkami Co si představíte, když se řekne chleba? Hnědou šišku, na kterou namažete máslo, položíte plátek…
Deník.cz 6. 4. 2023 6 Záleží i na teplotě surovin. Jak připravit mazanec, aby byl nadýchaný a vláčný Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se každoročně peče ve všech domácnostech. Je to velmi…
Deník.cz 1. 4. 2023 9 Herečka Kamila Špráchalová: Domácí chleba peču, aby byl zdravější Pamatujete, jak během covidové pandemie nebylo v obchodech k sehnání droždí? Kvůli strachu z…
Deník.cz 21. 2. 2023 19 Koblihy a masopust prostě patří k sobě. Vyberte si z pěti skvělých receptů Tradičním jídlem pro stále oblíbenější masopust jsou kromě zabíjačkových pokrmů také koblihy.…
Prostějovský deník 21. 12. 2022 20 Ekonomická sebevražda? Ne, originální pálenice v Plumlově je splněný sen Dlouholetý sen ohrožuje energetická krize a válka. Zahajovat provoz pěstitelské pálenice v…
Deník.cz 20. 12. 2022 3 Božská vánočka. Tenhle recept nahradí vaše rodinné stříbro Připravte se na přelomový okamžik, tenhle recept totiž úplně změní váš pohled na vánočku. Jestli…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 9. 2022 Lívance od božské babičky: Vyzkoušejte fantastický recept z minulého století Recept na lívance, které máme moc rádi, pochází z kuchařského sešitu, který jsem zdědila po své…
Kroměřížský deník 10. 5. 2022 11 Oprava je u konce. Hospodářský dvůr v Rymicích otevře své brány Rekonstrukce hospodářského dvora v Rymicích je u konce. Část budovy využijí pracovníci Muzea…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 29. 4. 2022 Mazancové věnečky. Recept není žádná věda, výsledek pak ohromí I takhle můžou vypadat dvoubarevné minimazance. A nebojte se, je to zase úplně jednoduché.
Prostějovský deník 17. 3. 2022 4 2 Kotel, líh a kvas. Celníci odhalili černou palírnu na Konicku Celníkům se podařilo ve spolupráci s konickými policisty odhalit černou palírnu. Nacházela se v…
Deník.cz 22. 2. 2022 6 Pálenka z třešní, malin i jablek. Rodinnou pálenici vede už čtvrtá generace Obec Lipová se může pochlubit jednou z nejstarších pěstitelských pálenic na Moravě. Díky svému…
Přerovský deník 18. 2. 2022 6 Rodinnou pálenici v Lipové vede už čtvrtá generace rodu Obec Lipová se může pochlubit jednou z nejstarších pěstitelských pálenic na Moravě. Díky svému…
Slovácký deník 24. 1. 2022 82 Pálilo se, pálí a pálit bude. Jak probíhá sezona na Slovácku? Ačkoliv v některých pěstitelských pálenicích na Slovácku skončily přeměnu ovocných kasů v pálenky…
Rokycanský deník 18. 1. 2022 10 Pálenice ve Zbiroze je královstvím rodáka z Valašska Za tři měsíce vstoupí Vlastislav Veselý mezi důchodce. Myšlenky na penzi s hůlkou a fajfkou však…
Deník.cz 19. 11. 2021 3 Tajemné kvašení. Nejméně probádané a nejvíce užitečné? Když se našim prapředkům podařilo umlátit mamuta kyji a kameny, byla to velká sláva: všichni se…
Deník.cz 3. 11. 2021 6 Čerstvý chléb. Pomocník, nebo nepřítel? Na jednu stranu stále neutichá vlna bezlepkového šílenství, na druhou roste počet těch, kteří…
Deník.cz 31. 10. 2021 6 Kvasu zdar. Na co si dát pozor, aby se z pálenky nestala čistá hrůza Každý rok je to stejné. Když na stromech začne dozrávat ovoce, především jablka a švestky,…
Deník.cz 28. 10. 2021 6 Tajemné kvašení: Nejméně probádaná a zároveň nejvíce užitečná věc Když se našim prapředkům podařilo umlátit mamuta kyji a kameny, byla to velká sláva: všichni se…
Slovácký deník 12. 10. 2021 66 Páleničáři hlásí mizerný rok pro letní kvasy. Náhradou je hojnost trnek Na samém začátku je páleničářská sezóna na Slovácku a Valašsku. V plném proudu je sice destilace…
Deník.cz 1. 9. 2021 14 Lokální přístup, globální úspěch. Světu chutná český špiritus Ovoce dozrává, a tak je tu čas na sklizeň a rozhodnutí, co se s ním stane. Mnozí z nás mají jasno…
Deník.cz 16. 8. 2021 12 Pálenice zahájily sezonu. Se slivovicí to asi slavné nebude, zaznívá z nich Žádný z páleničářů si netroufá odhadnout, jaká bude. Sezona se teprve rozjíždí a na hodnocení je…
Zlínský deník 16. 8. 2021 12 Zahořely kotle, sezona začala. Pěstitelé si připlatí Začala sezona pálení. Vlivem počasí je všechno posunuté. Cena za litr absolutního alkoholu se…
Žďárský deník 31. 7. 2021 8 Nejlepší je hruškovice z williamsek, tvrdí majitel pěstitelské pálenice Hlinné Kompoty u nás nikdo nejí a marmelád spotřebujeme jen málo. Tak ovoce raději necháme přeměnit do…
Deník.cz 31. 7. 2021 8 Nejlepší je hruškovice z williamsek, tvrdí majitel pěstitelské pálenice Hlinné "Kompoty u nás nikdo nejí a marmelád spotřebujeme jen málo. Tak ovoce raději necháme přeměnit do…
Deník.cz 29. 7. 2021 5 První litry pálenky už tečou. Ve Stonavě jedou meruňky, třešně, jablka i švestky /FOTOGALERIE/ O něco později než obvykle zahájili sezonu v rodinné Palírně u zelené lípy ve…
Karvinský a havířovský deník 28. 7. 2021 5 První litry pálenky už tečou. Ve Stonavě jedou meruňky, třešně, jablka i švestky /FOTOGALERIE/ O něco později než obvykle zahájili sezonu v rodinné Palírně u zelené lípy ve…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 17. 3. 2021 12 Voňavý chleba s křupavou kůrkou. Nouzový stav nahrává domácímu pečení Domácí pečivo se vrací na české stoly. Proto také roste zájem o domácí chlebový kvásek a takzvaná…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15. 3. 2021 12 Voňavý chleba s křupavou kůrkou. Nouzový stav nahrává domácímu pečení Domácí pečivo se vrací na české stoly. Proto také roste zájem o domácí chlebový kvásek a takzvaná…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 15. 3. 2021 12 Voňavý chleba s křupavou kůrkou. Nouzový stav nahrává domácímu pečení Domácí pečivo se vrací na české stoly. Proto také roste zájem o domácí chlebový kvásek a takzvaná…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 25. 2. 2021 Pečou si domácí chléb. Kvásek vám dá knihovna zdarma O tom, že vermikompostování není žádná věda, jsme vás v rámci našeho projektu Zelená knihovna již…
Šumpersko 8. 2. 2021 10 Hanákovi v novém domově našli pec. Rozhodli se péct z kvásku a mají úspěch Ve dveřích mě vítá v bílé haleně a zástěře. Tomáš Hanák pochází z jižní Moravy, dům svých snů…
Slovácký deník 27. 1. 2021 60 Vrcholí sezona pálení kvasů. Prohlédněte si pálenice za provozu FOTOGALERIE/ Většina destilačních přístrojů v pěstitelských pálenicích na Slovácku a na Valašsku…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 2. 1. 2021 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší…
Žatecký a lounský deník 31. 12. 2020 Tipy na víkend 2. a 3 ledna: Stezka je plná básní. V parku je tabule o řopíku Vládou vyhlašený nouzový stav a různá opatření proti šíření nového typu koronaviru stoply…
Teplický deník 29. 12. 2020 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých receptů Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů.…
Žatecký a lounský deník 28. 12. 2020 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých receptů Upečte si chleba z kvásku. Kniha Pečeme chleba z kvásku je plná křupavých a voňavých receptů.…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 28. 12. 2020 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26. 12. 2020 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26. 12. 2020 Upečte si chleba z kvásku. Kniha je plná křupavých a voňavých receptů Spoléháte se s pečivem k snídani, ke svačinám i pro oslavy na supermarkety, nebo na menší…
Valašský deník 5. 12. 2020 18 Moderní pálenici udělal z tátovy dílny. Valašskou slivovici doplnilo i čatní Zhruba rok zabraly přípravy, shánění všech potřebných povolení, financí a samozřejmě i nutné…
Zlínský deník 2. 12. 2020 Pálenice ve Zlínském kraji jedou naplno, i když jsou opuštěné Bez účasti diváků. Tak by se dala nazvat letošní páleničářská sezóna ve Zlínském kraji. Jak…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 22. 11. 2020 Dva šoky v palirně aneb Čemu to nětěklo? Dřisty fifejdskeho Ofila čili Jak šel a idě život
Slovácký deník 22. 10. 2020 4 Meruňkovice bude málo, slivovice dost, hlásí páleničáři na Slovácku Diáře, do nichž si vedoucí pěstitelských pálenic na Slovácku zapisovali v létě zájemce o pálení…
Žďárský deník 20. 10. 2020 4 Hruškovice teče na Vysočině proudem. Pálí se jí desetkrát více než v minulosti Pěstitelské pálenice v Kraji Vysočina jedou na plné obrátky. Kde kdo si chce totiž nechat…