Hvězdy na hradě
KDY: pátek 19. června až sobota 27. června
KDE: hradní nádvoří, Zábřeh

Tradiční festival Hvězdy na hradě se koná i v letošním roce. Na programu je šest akcí, které uvítají nejen dospělí ale i děti. Všechny akce se konají na nádvoří zábřežského hradu, v areálu společnosti Talorm. V případě nepříznivého počasí se akce přesunou do kulturního domu se začátkem o 15 minut později. Vstupenky můžete zakoupit na www.kulturak.info.

Program festivalu:

Pátek 19. června
17.00 Terezka a kouzelné autíčko
20.00 Listování: Špeky

Sobota 20. června
20.00 Lenka Dusilová 

Čtvrtek 25. června
20.00 AC/CZ – TOP AC/DC

Sobota 27. června
20.00 Iva Bittová

Hanušovická 50
KDY: sobota 20. června od 8 hodin
KDE: Potůčník, areál firmy KOSTKA - kolobka, s.r.o, Hanušovice
ZA KOLIK: zdarma

Vypravte se na 23. ročník tradičního turistického výletu Hanušovická 50 s pravidelnými zastávkami na dobré jídlo a pití. Trasu lze absolvovat na libovolném jízdním bezmotorovém prostředku - na kolech, na koloběžkách, na bruslích a dalších. Akce nemá charakter závodu, nýbrž pohodového výletu. Trasa je dlouhá asi 55 kilometrů. Z Hanušovic se pojede přes Králíky, motorest Kocandu, Olšany do Rudy nad Moravou a zpět do Hanušovic.

Dášenka čili život štěněte 
KDY: pátek 19. června od 16 hodin
KDE: divadlo v Šumperku
ZA KOLIK: od 70 korun

Čapkova Dášeňka čili život štěněte pojednává o životě roztomilé foxteriérky od narození a první loužičky až po chvíli, kdy odchází od maminky ke své nové rodině. Mezi těmito dvěma událostmi však štěněčí slečna zažije spoustu dobrodružství, při nichž se učí, hraje si, vyvíjí se, roste a u toho se baví. Představení v podání herců šumperského divadla začne v pátek od 16 hodin. 

Jarní bazárek
KDY: sobota 20. června od 10 hodin
KDE: Areál zdraví Velké Losiny
ZA KOLIK: zdarma

Obnovte svůj šatník a přijďte si vybrat nové kousky na jarní bazárek, který vypukne v sobotu ve Velkých Losinách. Vybírat můžete nejen pro sebe, ale i pro své ratolesti. Akci pořádá Sociální a bytová komise ve spoulupráci s obcí Velké Losiny.

Divadelní hra Vinetůůů!
KDY: sobota 20. června od 17 hodin
KDE: divadlo v Šumperku
ZA KOLIK: od 170 korun

Zajděte si v sobotu do šumperského divadla na autorskou komedii Roberta Bellana nazvanou Vinetůůů. Zavzpomínejte a setkejte se se známými postavami Vinnetouem, Old Shatterhandem, Ribannou, Samem Hawkensem, bídákem Santerem a dalšími. V roli Vinnetua se představí Vít Hofmann. Představení začne od 17 hodin, za vstupenku zaplatíte od 170 korun.

Bleší trh v kině
KDY: sobota 20. června od 10 hodin
KDE: kino Pohoda, Jeseník
ZA KOLIK: 20 korun, děti zdarma

Staré cetky, veteš, krámy, nepotřebné věci z půdy nebo ze sklepa. Určitě je doma máte. Přineste je na bleší trh do kina Pohoda v Jeseníku a přesvědčte se, že staré věci jsou in! Organizátoři přihodí filmové plakáty a nálezy z kina, včetně starého inventáře a vyřazených kousků.

Rychlebský slunovrat
KDY: sobota 20. června od 18.30
KDE: Obří stůl a židle, Skorošice, Rychlebské hory
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

V sobotu 20. června nastává letní Slunovrat, den kdy přichází léto a Slunce vstupuje do letních znamení Raka, Lva a Panny. U této příležitosti se koná  setkání na Lánském vrchu. Sraz je v 18.30 v magické přírodě Rychlebských hor. Na úvod uctíte svoje tělo lehkou praxí jógy na oslavu Slunce vnitřního i nebeského. Čeká vás také společná meditace za zvuku bubnů v energii slunovratového soumraku. S sebou si vezměte občerstvení, deku, jogamatku a hlavně pohodlné oblečení. Dobrovolný příspěvek bude věnován spolku Rychlebská jóga - Ryjo, která akci pořádá.

Pohádka o stolování
KDY: neděle 21. června od 15 hodin
KDE: Divadlo Petra Bezruče, Jeseník
ZA KOLIK: 70 korun

Truhlík a Truhlička přináší popletenou pohádku o tom, jak se vaří, stoluje, a nakonec i uklízí. Předprázdninová pohádka v sále Divadla P. Bezruče je určena dětem i rodičům, co si dlouho divadla neužili. V podání Divadla z truhlice Zlín.