Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grilujeme s Deníkem – Farmářské kuře

Region - V seriálu Deníku a olomouckého foodie marketu Sklizeno vám dnes přinášíme jednoduchý návod, jak připravit výtečnou lahůdku, kterou překvapíte kamarády na party a hodí se pro děti i vyložené gurmány.

16.8.2013
SDÍLEJ:

Farmářské kuřeFoto: DENÍK/repro

Zapomeňte ale na kuře ze supermarketu a vydejte se do obchodu s potravinami, který vám nabídne farmářské nebo bio kuře, bez té spousty antibiotik a hormonů, chutnají totiž stokrát lépe, a navíc jsou nesrovnatelně zdravější.

Tato přednost vám dovolí krátkou přípravu bez marinování, která šetří čas i peníze, a nezabijete špičkovou přírodní chuť kvalitního masa překořeněním, glutamátem nebo zvýrazňovači chutě.

V olomouckém foodie marketu Sklizeno v ulici 8. května lze koupit nejen farmářská kuřata, ale i další potřebné ingredience (zeleninu, domácí grilovací omáčky bez chemie) a výběr koření.

Farmářské kuře

Potřebné ingredience:
1 kuře, marináda
I
rajčatový protlak
sojová omáčka, sweet chilli, mletá paprika
mořská hrubá sůl, pepř
česnek, posekané čerstvé bylinky (libeček)
II
nebo oblíbená marináda s pivem:
3 lžíce olivového oleje
1 sklenička černého piva
sůl, pepř
2 stroužky česneku

Popis přípravy

Připravíme marinádu z předepsaných ingrediencí, míru solení a kořenění podle individuální chuti.

Kuře naporcujeme i s kůží, lze i vykostit, můžeme potřít olivovým olejem a položíme na středně rozpálený gril kůží dolů. Poprvé se obrací, až se přestane na gril lepit. Při střední teplotě grilujeme střídavě po obou stranách.

Až je maso propečené, potřeme připravenou marinádou a ještě chvilku necháme na grilu, marináda se ale nesmí spálit. Po vyndání z grilu nechte dvě minuty maso „odpočinout", bude šťavnatější.

Jako příloha se hodí grilované brambory nebo grilovaná cuketa s česnekem. (poh)

Autor: Redakce

16.8.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Jeseník - Dolní Benešov 0:3
6

Jeseník zase doma nedal gól a prohrál s Dolním Benešovem

Nehoda u Bělé pod Pradědem 16.10. 2017
6

Jeden řidič se lekl, druhý otáčel, oba havarovali

Motorkář se u Skřítku srazil s volvem, pro spolujezdkyni letěl vrtulník

FOTO z MÍSTA / Pětadvacetiletý motorkář havaroval v neděli 15. října po poledni v úseku mezi mezi Skřítkem a obcí Klepáčov.

Odborníci z nemocnice poradí, jak jíst zdravě a chutně

Jezte zdravě a přijďte se poradit do šumperské nemocnice Šumperk, vzkazují její odborníci. Ve středu 18. října, se nemocnice připojí k Světovému dni výživy. Veřejnosti v prostorách své lékárny nabídne od 14 do 16.30 hodin bezplatná vyšetření i poradenství ohledně správné a zdravé životosprávy.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Džemfest láká na Tomáše Kluse, tančírnu rozezní Fernando Saunders

Mrkněte se na kulturní přehled ze Šumperska a Jesenicka a vyberte si z pestré nabídky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení