„Chtěl jsem poděkovat nejvyššímu soudu, který mi umožní uchovat si víru v Českou republiku jako v právní stát," řekl po opuštění věznice Tluchoř.

Nejvyšší soud v Brně rozhodl o vynětí Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře z pravomoci orgánů činných v trestním řízení. 

Tluchoř věřil, že Nejvyšší soud rozhodne v jeho prospěch. Verdikt soudu ale zatím nechtěl dál komentovat. „Potřebuji trochu prostoru se oklepat, pak se k dalším věcem vyjádřím," uvedl Tluchoř.

Stejně jako Fuksa se Šnajdrem poděkoval Tluchoř zaměstnancům vězeňské služby za korektní a profesionální chování.

„Chci samozřejmě poděkovat svému advokátovi Marku Nespalovi a jeho týmu za dobrou práci. V první řadě chci poděkovat své ženě, rodině a blízkým," dodal bývalý poslanec, na kterého čekala před věznicí manželka.

Šnajdr, Tluchoř a Fuksa se po rebelii proti vedení své strany loni vzdali poslaneckého mandátu. Umožnili tak schválení daňového balíčku bývalé vlády Petra Nečase, se kterým kabinet spojil hlasování o důvěře. Fuksa a Šnajdr poté získali funkce v dozorčích radách státních firem. Policie a státní zástupce v tom spatřují formu korupce.