Jeho hostem byla ředitelka jediného multikina v Olomouckém kraji Dagmar Černíková.

Jaké chystá olomoucký CineStar novinky? Bojí se vznikající konkurence? Jaká je situace velkých kin v roce 2013?

Dagmar Černíková na vaše otázky odpovídala ve čtvrtek 2. května od 14 do 15 hodin.

ON-LINE rozhovor najdete ZDE

Profil Dagmar Černíkové

Dagmar Černíková Narodila se 28. ledna 1960 v Olomouci. Studovala na gymnáziu ve Šternberku a v Bruntále, kde v roce 1979 maturovala.

Kvůli politickým problémům otce měla stížené možnosti studia na VŠ, proto byla nucena po maturitě jít pracovat jako učitelka na ZŠ ve Světlé Hoře a po roce se opět pokoušela o přijetí na medicínu. Znovu jí bylo zamítnuto, ale na odvolání ji bylo nabídnuto studium na Pedagogické fakultě UP.

Ve školství působila necelý rok a již v průběhu mateřské začala pracovat pro organizaci Olomoucká kina. Postupně se propracovala všemi posty. Jednosálová kina organizovala po stránce ekonomické, technické, personální, v roce 1997 iniciovala založení společnosti Olomoucká kina s.r.o., kde se starala o zajištění ekonomiky, marketingu a celkové organizace společnosti.

Byla členem předsednictva Asociace provozovatelů kin ČR a členem předsednictva České filmové komory. Již v této době byl živelný nárůst kin na svém limitě a spousta z nich byla zavřena.

„I my jsme z celkového počtu kin nechali v provozu pouze tři: kino Central, Lípa a Metropol, kde poslední dvě prošly totální rekonstrukcí. I když Olomoucká kina byla moje srdeční záležitost, přesto jsem v roce 2006 přijala novou výzvu a po domluvě se svým společníkem odešla do multikina CineStar," říká Dagmar Černíková.

„Práce kolem multikina je hodně odlišná, soužití v jiném prostředí, dynamicky se měnící mladý kolektiv, neustálý rozvoj nových technologií, často stress, ale přesto mne tato práce baví," dodává ředitelka CineStaru. Je vdaná a má dvě děti.