Jarmila Podohorná vám na vaše otázky odpovídala ve čtvrtek 18. dubna prostřednictvím on-line rozhovoru od 10 do 11:30 hodin. Protože dotazů přišla velká spousta a paní Podhorná se musela v poledne věnovat už jiným záležitostem, na zbytek došlých dotazů vám odpoví do nedělního večera 21. dubna.

PŘECHOD NA ONLINE ROZHOVOR

JARMILA PODHORNÁ

Vždy milovala přírodu a její dary, tak se její záliba stala i povoláním. Studovala, získávala informace v oblasti lidského organismu i alternativní medicíny.

Pro výrobu bylinných tinktur a vznik firmy Naděje se rozhodla ve chvíli,kdy studovala Herbář léčivých rostlin pánů Janči a Zentricha s obsahem o novém léčebném směru – gemmoterapie a možnosti významného působení výtažků z pupenů rostlin – gemmoterapeutik na lidský organismus.

Přání Jarmily Podhorné bylo a je, aby lásku k lidem a její zkušenosti v oblasti gemmoterapie i alternativní medicíny předala především nemocným.

Specializovala se na výrobu přípravků bez nežádoucích účinku a cenově dostupných, které působí na organismus příznivě jako prevence i regenerace a zlepšení stavu při různých zdravotních problémech.

Do výroby bylinných tinktur se pustila před dvanácti roky. S tímto podnikáním začala jako vůbec první v republice, dnes má vlastní prostory pro pěstování bylin v Brodku u Konice, kde zaměstnává dvacítku pracovníků.

Výroba bylinných tinktur probíhá v provozu certifikovaném Státním ústavem pro kontrolu léčiv, je pečlivě testována v průběhu celého procesu ve vlastních laboratořích.

Bylinné produkty jsou zpracovávány bez chemických a konzervačních přísad.

Mezi hlavní činnosti Jarmily Podhorné nepatří jen pěstování a sběr bylin a výroba tinktur, ale také osvětová činnost.

K podpoře své činnosti Jarmila Podhorná nepořádá pouze přednášky, ale vydala i knihy Pupeny léčí a své podnikání prezentovala v pořadech Přidej se a Náš venkov.

V roce 2010 byla za svou činnost oceněna titulem Živnostník roku 2010 Olomouckého kraje.

Zdroj: www.nadeje-byliny.eu