Kriminalisté zjistili, že loupežné přepadení fingoval barman se svým komplicem. O kořist se dvojice chtěla rozdělit.

Přepadení se podle výpovědi zaměstnance baru měli dopustit dva maskovaní pachatelé, když předtím vypnuli přívod elektřiny. Po podniku podle výpovědi měli vtrhnout v momentě, kdy barman přepočítával tržbu.

„Pod pohrůžkou střelné zbraně si pak měli z podniku odnést finanční hotovost přes sto tisíc korun, sto devadesát krabiček cigaret, ale také bezpečnostní kameru snímající prostor za barem,“ popsala začátek vyšetřování mluvčí policie jiřina Vybíhalová.

Bývalý německý hokejový reprezentant Daniel Kunce u okresního soudu v Olomouci
Hokejista Kunce dostal vězení za tragickou nehodu mercedesu
Lavička Václava Havla
Šumperk bude mít Lavičku Václava Havla

Policisté se sice hned vydali takzvaně po horké stopě, záhy ale zjistili, že ve výpovědi oznamovatele je řada nesrovnalostí. Ta ostatně potvrdilo i další vyšetřování. Kriminalisté nakonec konstatovali, že se žádné přepadení nestalo.

„O týden později policisté obvinili barmana i jeho pětačtyřicetiletého komplice z trestného činu zpronevěry. Z šetření totiž vyplynulo, že se zaměstnanec se svým známým domluvil jak na odcizení tržby a jejím vynesení z podniku, tak na zahlazení stop,“ doplnila Jiřina Vybíhalová.

Oba muži jsou trestně stíháni na svobodě. V případě odsouzení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest. 

Ilustrační foto.
Údajný vnuk připravil důchodkyni o sta tisíce
Ilustrační foto
Chlapec chtěl na výlet do Prahy, ve vlaku jej objevil policista