V sobotu kolem 23. hodiny projel kolem policistů hlídkujících v Zábřehu v ulici Olomoucké osobní vůz bez registrační značky. Policisté se za ním rozjeli.

Na výzvu k zastavení dávanou výstražným světelným znamením a nápisem Stop policie nejprve řidič zareagoval přibrzděním a najetím ke krajnici. Pak však prudce sešlápl plynový pedál a snažil se hlídce ujet.

Vůz ujížděl ulicí Československé armády a poté odbočil do ulice Křížkovského. Během jízdy několikrát najel na chodník. Zastavil až ve slepé uličce u garáží.

Dopravní nehoda v pátek 17. června u Mikulovic.
Víkendové bouračky na Jesenicku: pět zraněných

Na sedadle řidiče seděla čtyřiadvacetiletá žena, nikdo jiný v autě nebyl. Policisté ji vyzvali k předložení dokladů, což odmítla.

"Vzhledem k jejím nekoordinovaným pohybům a výraznému alkoholovému odéru ji policisté vyzvali také k provedení dechové zkoušky. Té se odmítla podrobit. A odmítla i orientační test na omamné a psychotropní látky a lékařskému vyšetření," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

"Po dobu silniční kontroly se mladá žena chovala velmi hrubě. Hlídce neustále skákala do řeči a na všechno reagovala podrážděně a odmítavě. Na dotazy, proč se snažila ujet, kličkovala a najížděla na chodník, proč řídila vozidlo bez zadního nárazníku a tudíž i bez registrační značky, neodpověděla," popsala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté ženě zakázali další jízdu. Věc budou řešit příslušné úřady jako přestupek.