U novostavby poškodil okno i dveře

Zábřeh – Do novostavby na neoplocené parcele v ulici Pod Račicí v Zábřehu se pokusil dostat v neděli 29. listopadu neznámý zloděj. Poškodil vstupní dveře domu a rám okna, dovnitř ale nepronikl. Kromě toho rozbil ještě okno u zahradního domku. Majitel nemovitosti škodu sečetl na více než pětačtyřicet tisíc korun. Policisté případ vyšetřují pro trestné činy poškození cizí věci a pokusu krádeže.

Vandal postříkal barvou auto

Zábřeh – Neznámý vandal řádil v noci ze soboty na neděli 29. listopadu v Zábřehu. Za cíl si vybral vůz značky Hyundai, který jeho majitele zaparkoval za kulturním domem v ulici ČSA. Pachatel na auto nastříkal černou barvou obrazce ve tvaru kosočtverců a zamaloval všechny světlomety. Majitel vozu škodu vyčíslil na přibližně třicet tisíc korun. 

Mladý řidič nadýchal skoro tři promile

Lipová-lázně – Namol opilého řidiče zastavili policisté v neděli 29. listopadu v Lipové-lázních na Jesenicku. Po osmé hodině večer kontrolovali dodávku Ford Transit. Pětadvacetiletý řidič už na první pohled jevil známky podnapilosti. Dechová zkouška to jen potvrdila. Přístroj naměřil hodnotu 2,86 promile alkoholu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve řidič odmítl. Na místě přišel o řidičský průkaz a policisté mu zakázali další jízdu. Teď se bude zodpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Usnul v restauraci, přišel o mobil

Písečná – Návštěva jedné z jesenických restaurací přišla v noci na neděli 29. listopadu draho jednačtyřiceti­letého muže z Písečné. Neznámý zloděj využil toho, že muž usnul na sedačce boxu, a z kapsy kalhot mu ukradl mobilní telefon značky iGet v hodnotě čtyř tisíc korun.