V ostře hlídanou pevnost se od pátku 26. září změnila Libina. Policisté kontrolují každého, kdo do obce vjede. Důvodem je sraz klubu motorkářů Outlaws, který se v Libině koná.

„Vesnice je hermeticky uzavřena. Kontrolujeme úplně všechny, kdo jí projíždějí, abychom měli přehled, kdo vesnici navštíví. Především, kdo navštíví sraz motorkářů," řekl policejní mluvčí Josef Bednařík.

Akce se účastní desítky policistů, mezi nimi i těžkooděnci s automatickými zbraněmi. Mimořádná opatření budou trvat, dokud setkání motorkářů v Libině neskončí.

Úřady chtějí předejít podobné situaci, která se v obci stala před rokem. První víkend v říjnu 2013 se do Libiny sjeli příslušníci klubu Outlaws, jehož česká odnož zde má klubovnu.

Na sraz ale v noci na neděli 6. října dorazil znepřátelený klub Hells Angels a trhla se bitka. Jejím výsledkem byli dva zranění muži a jeden zastřelený příslušník Hells Angels Wroclaw. Vraha se dosud policii vypátrat nepodařilo. Podle praxe motorkářských gangů má následovat odveta.

Podle nepotvrzených informací se na Ostravsku právě koná sraz motorkářského gangu Hells Angels, který loni v Libině ztratili svého člena. I to by vysvětlovalo masivní nasazení policejních sil.