Lupič přišel na čerpací stanici Vena Trade v půl osmé večer. S napřaženou dřevěnou tyčí přistoupil k muži za pokladnou a požadoval, aby mu vydal peníze.

„Obsluhující muž z obavy o svůj život vysunul z pokladny přihrádku s penězi a položil ji na barovou stoličku. Pachatel začal vybírat z přihrádky bankovky a přitom tyčí neustále mířil na obsluhu," popsal průběh loupeže krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Lupič se dokonce pokusil prodavače tyčí udeřit. Ten se ale nezalekl, začal se bránit a došlo ke vzájemnému střetu. Při něm obsluhující muž udeřil lupiče několikrát jeho vlastní tyčí do hlavy. „Lupič začal krvácet a z místa činu utekl. Přitom poztrácel většinu odcizených peněz," dodal policejní mluvčí.

Prchajícího muže si všiml svědek, který přijížděl k čerpací stanici tankovat. Obsluha vyběhla před prodejní místnost a sdělila přijíždějícímu zákazníkovi, co se stalo. Ten v autě pronásledoval pachatele a o všem informoval policisty.

„Díky okamžité reakci přepadené obsluhy policisté znali popis pachatele a díky svědkovi, který muže pronásledoval ve vozidle, i směr jeho útěku. Hlídka policie díky kompletním informacím zadržela pachatele na cestě směrem na Moravičany. Muž byl zraněn a stále měl u sebe odcizenou finanční hotovost ve výši třinácti tisíc korun," sdělil Josef Bednařík.

V pátek 22. března kriminální komisař s pachatelem zahájil úkony trestního řízení. Za loupež může strávit až deset let ve vězení. „Pachatel se k činu přiznal a bude mu sděleno obvinění," doplnil policejní mluvčí.

Práce na mohelnické stanici Vena Trade je značně riziková. Za poslední roky ji totiž lupič navštívil už počtvrté. V květnu roku 2009 se vydání peněz domáhal ozbrojený lupič, ale ani tehdy se ho prodavačka nezalekla. Jednoduše mu řekla, že mu peníze nedá, a igelitovou tašku, kterou jí podával, mu hodila pod nohy. Pachatel odešel s nepořízenou a policie ho zanedlouho dopadla.

O dva měsíce později stejnou čerpací stanici přepadl zakuklenec, který měl na hlavě masku Fantomase. Ten si hotovost odnesl.

Naposledy tuto benzinku lupič přepadl takřka přesně před dvěma měsíci. Ani on neuspěl. Lupič si nejprve vybral žvýkačky, místo placení ale na prodavačku vytáhl pistoli a požadoval vydání peněz. Žena mu ale odvětila, že mu žádné peníze nedá. Pachatel vytáhl z kapsy drobné mince, zaplatil za žvýkačky, schoval pistoli do batohu a odešel.

Policisté ho během několika týdnů dopadli. Devatenáctiletý mladík z Mohelnicka vypověděl, že si loupeží chtěl opatřit peníze na splacení šestitisícového dluhu. Jak se ukázalo, kromě loupeže má na svědomí ještě založení čtyř požárů. Několikrát také volal na tísňovou linku a zbytečně zalarmoval hasiče.