Nákladní vůz zůstal na suchu

Loučná nad Desnou – Naftový upír řádil někdy v době od 29. do 31. října v Koutech nad Desnou na Šumperku. U zaparkovaného nákladního auta odstranil víko palivové nádrže, poškodil hrdlo a odčerpal přibližně sto litrů nafty.

Pachatel se pokusil z vozidla ukrást také autobaterie. Celkem za sebou zanechal škodu za přibližně tři a půl tisíce korun. 

Nálezce kabelku neodevzdal

Šumperk – Na svou roztržitost doplatila v pondělí 31. října pětadvacetiletá žena ze Šumperku. Na autobusové zastávce v Temenické ulici v Šumperku zapomněla kabelku s doklady a peněženkou, v níž bylo přibližně osm tisíci korun.

Odložené kabelky se zmocnil neznámý člověk, který si ji i s celým obsahem nechal. Policisté nyní věc vyšetřují pro trestní čin zatajení věci. Nepoctivý nálezce může v případě dopadení skončit až na rok za mřížemi. 

Mléko skončilo na chodníku

Jeseník – Automat na mléko byl trnem v oku neznámému vandalovi v Jeseníku. Do mincovníku nalil během neděle 30. října neznámou tekutinu, která poškodila čtecí jednotku automatu. Poté se sepnulo čerpadlo a na chodník vyteklo asi osmdesát litrů mléka.

Soukromá společnost vyčíslila škodu na automatu na třicet tisíc korun a na mléce asi na třináct set korun.