Chtěla zastavit motorkáře, ten do ní však najel. Zraněná žena skončila v nemocnici.

Poznámka k videu: Kamera ze služebního auta zaznamenala, jak motorkář do policistky najel. Snímá jen část vozovky, pokyny policistky k zastavení proto na záznamu nejsou.

Zpomalil, pak přidal plyn

Policisté dozorovali na ulici Družstevní dodržování pravidel silničního provozu a rychlosti v obci.

Řidiči motocyklu naměřila rychlost 92 kilometrů v hodině. Další hlídka proto motorkáře zastavovala v přilehlé Uničovské ulici.

„Policistka mu zcela zřetelně a včas dávala zastavovacím terčem se vztyčenou pravou rukou znamení k zastavení motocyklu. Levou rukou jej směřovala k pravému okraji vozovky,“ popsala konání své kolegyně policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Motorkář nejprve zpomalil, dva až tři metry před policistkou však zprudka přidal plyn a ve snaze z místa ujet najel přímo na policistku.

Té se nepodařilo střetu zabránit a po prudkém nárazu ji čekal tvrdý pád na vozovku.

Po střetu havarovali i motorkář. Policisté jej na místě zadrželi a k místu přivolali zdravotní záchrannou službu.

„Oba účastníci byli po prvotním ošetření přepraveni k dalšímu vyšetření do Šumperské nemocnice. Policistka byla po ošetření propuštěna do domácího léčení a byla jí vystavena pracovní neschopnost,“ sdělila Jiřina Vybíhalová.

Nehoda v ulici Adolfa Kašpara v Bludově
Řidič v Bludově havaroval opilý. Takto to dopadlo

Pod vlivem drog a bez řidičáku

Důvodů, proč se kontrole vyhnout, měl třiačtyřicetiletý řidič motocyklu ze Zábřežska celou řadu.

Nikdy nevlastnil řidičák.

Jel přitom na neregistrovaném stroji, který si podle svých slov sestavil podomácku z různých dílů. Registrační značku, která na motocyklu visela, prý dříve našel a ponechal si ji.

Test na drogy navíc ukázal pozitivní hodnotu na amfetamin a metamfetamin.

Lékařskému vyšetření se muž odmítl podrobit. Při osobní prohlídce u něj policisté našli také sáčky se sušenou rostlinnou hmotou a bílou krystalickou látkou, pravděpodobně pervitinem.

Muže policisté obvinili za násilí proti úřední sobě a nedovolené držení drog. V případě odsouzení mu hrozí až dvanáct let za mřížemi. Stíhán je na svobodě, trestán dosud nebyl.

Tragická nehoda hasičského vozu u Libivé na Mohelnicku
Proč tragicky havarovali hasiči? Težce zraněný už rehabilituje