Zatím neznámý motorista 20. března mezi šestnáctou a sedmnáctou hodinou v obci Rapotín úmyslně najel do devětadvacetileté ženy. Incident se stal v ulici U Splavu, nedaleko stavebnin Beran.

„Žena šla po okraji vozovky a vozidlo do ní najelo zezadu. Po nárazu se svezla po kapotě a upadla na zem. Řidič jí přes otevřené okno u spolujezdce sdělil, že to nebylo poprvé ani naposledy. Pak z místa odjel pryč," popsala mluvčí policie Marie Šafářová.

Chodkyně při srážce utrpěla zranění, se kterými nejprve vyhledala lékařské ošetření a poté vše oznámila na policii.

Podle jejího vyjádření se jednalo o vůz Citroen staršího typu, v provedení kombi, bílé barvy, na zadním skle měl obrázek pavučiny.

„Řidiče vozidla žena nezná, ale s její pomocí se kriminalistům podařilo sestavit jeho portrét," dodala Marie Šafářová. Jednalo se o muže mezi třiceti až čtyřiceti lety, mohutnější postavy, světlé pleti. Uprostřed vyholené hlavy měl pruh nakrátko zastřižených vlasů světlé barvy, pravděpodobně odbarvených. Na krku měl tetování. Mluvil česky s cizím přízvukem. Oblečený byl do černé bundy s oranžovou podšívkou.

Policie nyní žádá případně svědky, aby se přihlásili osobně buď na oddělení obecné kriminality v budově Územního odboru Policie ČR v Šumperku v Havlíčkově ulici, nebo na kterékoli policejní služebně. Informace mohou také sdělit na lince 158.