„V pondělí 12. dubna 2021 o půl druhé v noci jsme vyjížděli k fyzické potyčce mezi otcem a synem v obci na Jesenicku. Podle dosavadního zjištění měl dvaatřicetiletý syn v dílně zaútočit na svého sedmapadesátiletého otce. Toho měl několikrát udeřit kovovým nářadím do hlavy. Otec se dal před synem na útěk, ale agresor jej dostihl a v útoku pokračoval,“ popsal policejním mluvčí Libor Hejtman.

Napadenému muži se podle něj podařilo doběhnout až před sousední dům. Tam podezřelý hluk zaslechl soused, který agresora okřikl a běžel poškozenému na pomoc.

„Útočník mezitím v napadání přestal a utekl. Přivolaní policisté jej vzápětí vypátrali a zadrželi. Napadený muž byl se zraněním ihned převezen do nemocnice v Jeseníku. Jeseničtí kriminalisté přivolali na místo krajské kolegy, kteří si případ převzali. Následně provedli podrobné ohledání místa činu a zajištění stop,“ doplnil Hejtman.

Nehoda náklaďáku na obchvatu Zvole - 12. dubna 2021
Zdrogovaný řidič v náklaďáku zdemoloval u Zvole svodidla. A zmizel

Buď já, nebo on

Obviněný muž kriminalistům vypověděl, že slyšel v hlavě hlasy napovídající mu, aby zabil otce a pokud to neudělá, sám zemře.

Muž se po činu podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol i testu na přítomnost jiných návykových látek. Obě zkoušky neprokázaly, že by byl pod vlivem alkoholu či drog.

Tvůrce výukových programů, Šumperan Michal Přikryl
Počítače ve výuce používal už před třiceti lety. Zájem o jeho programy neutichl

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal jej do vazby. Muž nebyl v minulosti trestně stíhán.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.