„Muž byl maskovaný kuklou a v ruce držel nůž, po obsluze vyžadoval vydání peněz. Hotovost si nakonec z kasy vytáhl sám a z místa utekl," informoval krajský mluvčí policie Josef Bednařík. Incident se obešel bez zranění. Pachatel si odnesl hotovost ve výši necelých čtyři tisíce korun.

Video pachatele z bezpečnostních kamer najdete na Facebooku Šumperského a jesenického deníku ZDE

Práce na čerpacích stanicích v Mohelnici je poměrně riziková. Místo si totiž pachatelé vybírají především kvůli rychlostní silnici, která je pro ně snadnou únikovou cestou. Loupežných přepadení za poslední roky policisté řešili celou řadu.

Cílem lupičů se také například několikrát stala mohelnická stanice Vena Trade v Družstevní ulici. Ozbrojený lupič domáhal peněz v roce 2009, prodavačka se ho ale nezalekla a igelitovou tašku mu hodila pod nohy. Muž pak s nepořízenou utekl a zanedlouho do dopadla policie. Týž rok stejnou čerpací stanici přepadl zakuklenec, který měl na hlavě masku Fantomase. Ten si hotovost odnesl.

Do třetice stanici Vena Trade navštívil v roce 2013 lupič, který přišel vyzbrojený dřevěnou tyčí. Narazil ale na neohroženého čerpadláře, který se zbraně zmocnil a útočníka zbil. Pachatele policisté dopadli zanedlouho po jeho útěku.