Nebyl ve službě, když si všiml, že se někdo snaží dostat do místní klubovny sportovců. „Při venčení psa mu neuniklo nekalé jednání tří mladíků, kteří se tohoto protiprávního jednání dopustili," konkretizovala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policista pejskař neváhal a vyrazil pronásledovat trojici, kterou nejspíš vyrušily houkající policejní sirény. Nedaleko cesty k místnímu zámku je policisté ve službě spolu se psím kolegou dopadli. „Jednalo se o tři mladé muže ve věku 18, 23 a 25 let z Olomoucka," upřesnila mluvčí.

Do klubovny se dostali potom, co poškodili petlici a dveře. Kromě pokladničky s drobnými a kufříkem se sadou hracích žetonů a karet chtěli ukrást i dva padesátikilové sudy s pivem. Stačili je ovšem jen vynést ven, pak prchli před houkajícími policejními bez stokilové zátěže.

„Ostatní věci pak při útěku odhodili nedaleko od klubovny, kde byly také policejním psovodem nalezeny," doplnila Irena Urbánková. Sami nakonec odevzdali k rukám policistů nářadí, které použili, aby se do klubovny dostali.

Celkově způsobili škodu za 7,5 tisíce korun a hrozí jim dvouleté vězení.