Osmatřicetiletý Slovák Ivan H. byl v době nelegálního kontaktu s nezletilou na Jesenicku v podmínce. O aktuálním rozsudku informovala Česká televize.

„Obžalovaný navrhl setkání dítěti mladšímu patnácti let v úmyslu spáchat trestný čin a opětovně úmyslně ohrozil citový a mravní vývoj dítěte tím, že ho sváděl k nemravnému životu,“ uvedl v rozsudku, který si televize vyžádala, soudce Miloš Kubíček. Rozsudek zatím není pravomocný.

O případu policie informovala letos v květnu. Muž pod falešným profilem oslovil prostřednictvím sociální sítě Facebook nezletilou dívku z Jesenicka. Chtěl s ní navázat sexuální kontakt, i když mu sdělila svůj skutečný věk a o komunikaci s ním neměla zájem. Na to však pachatel vůbec nedbal a dokonce ji přesvědčoval k osobní schůzce.

Naštěstí si dívka toto jednání nenechala pro sebe a do případu vložili kriminalisté.

„Podařilo se jim zjistit, že se jedná o osmatřicetiletého muže trestně stíhaného pro další mravnostní jednání. Dokonce byly jeho praktiky zachyceny během natáčení filmu V síti," sdělila letos v květnu k případu policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Policie muže obvinila z ohrožování výchovy dítěte a navazování nedovolených kontaktů s dítětem. Zároveň skončil ve vazbě.

S partnerkou lákali dívku ke společnému sexu

Už letos v únoru dostal tentýž člověk u Obvodního soudu pro Prahu 7 za obtěžování dívek na internetu dvě dvouleté podmínky.

Muž a jeho osmadvacetiletá přítelkyně Markéta M. v průběhu prosince 2018 a ledna 2019 komunikovali na internetu s herečkou s filmu V síti, která vystupovala jako dvanáctiletá Nikola Komárková.

Přestože dvojice znala věk dívky, lákala ji na orální a anální sex ve třech. S údajnou Niki se obžalovaní sešli v kavárně v Praze 7. Schůzku i komunikaci natáčel filmový štáb.

V létě 2019 muž oslovil skutečně dvanáctiletou dívku, které nabízel za sex dva tisíce korun. V březnu 2020 sváděl na sociální síti k sexu další dívku. V té době již byl odsouzený za neplacení výživného a stíhaný za první dva kontakty.