V polovině června letošního roku muže  v Bělé pod Pradědem kontrolovala policejní hlídka. Ve voze Škoda Superb projížděl obcí, ale padesátikilometrovou rychlost nerespektoval, policejní radar ukázal   74 kilometrů.

„Po kontrole dokladů a negativní dechové zkoušce na alkohol mu policisté oznámili, jakého přestupku se dopustil. Třiapadesátiletý muž s přestupkem souhlasil a byl ho ochoten zaplatit na místě. Při placení vše stvrdil svým podpisem na bloku," sdělila mluvčí jesenické policie Tereza Neubaerová.

Jenže zanedlouho muži z městského úřadu přišlo oznámení, že posledním dopravním přestupkem dosáhl dvanáct bodů, takže má odevzdat řidičský průkaz. Muž se pokusil svůj doklad zachránit a tak zareagoval písemnou námitkou. „V námitce uvedl zjevně nepravdivé údaje ve vztahu k policistům, kteří přestupek projednávali. Policisté mu údajně odmítli předložit doklad o kalibraci měřicího přístroje, také tvrdil, že oba byli  výrazně pod vlivem alkoholu," řekla mluvčí policie. Muž nejen že o řidičský průkaz nakonec přišel, ale za pomluvu mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.