Velké množství policistů bylo druhý srpnový pátek ve večerních hodinách k vidění u šumperské herny na křižovatce ulic Havlíčkova, Langrova a Temenická. Provozovnu obepínala policejní páska. V herně, která se shodou okolností nachází jen pár desítek metrů od okresního policejního ředitelství, se stal vážný incident.

„Jednalo se o napadení nožem mezi dvěma osobami. V současné době je to vyšetřováno pro pokus vraždy. V tuto chvíli je případ v šetření, převzali si jej kolegové z olomouckého krajského policejního ředitelství a intenzivně na něm pracují. Bližší informace k celé věci poskytovat nemůžeme, protože se nyní provádí výslechy," řekl v sobotu 10. srpna dopoledne krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Podle informací Deníku napadl útočník druhého muže poté, co se napadený zastal servírky. Pobodaný muž leží v šumperské nemocnici.

„Muž utrpěl vážná zranění, bodné rány v oblasti krku. Žádná z těchto bodných ran nicméně nezasáhla žádný důležitý orgán. Muž je ve stabilizovaném stavu a je mimo ohrožení života," řekla mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Útoky nožem nejsou v regionu ojedinělé. V roce 2011 poslal soud za vraždu svého přítele na deset let do vězení Miroslavu Srokovou. Pár žil v Zábřehu, při pití alkoholu se vzájemně napadali. Sroková svého přítele zabila v květnu 2010 kuchyňským nožem, který mu bodla do srdce.

Podobný útok se stal také v dubnu 2008 v Jindřichově. Opilý Jiří Mika tehdy po hádce bodl svého známého do hrudníku, zad a břicha. Nechal jej ležet v ratolišti krve a dal se na útěk. Vrchní soud v Olomouci Miku v roce 2009 poslal za pokus vraždy na jedenáct let do věznice se zvýšenou ostrahou.