Událost se stala v pátek 21. srpna zhruba hodinu před půlnocí. Dva šestatřicetileté muže v prostoru mohelnického autobusového nádraží nejspíš popudil výjezd hasičů.

"Zatímco hasiči zjišťovali důvod spuštění poplachu, oba silně podnapilí muži je začali nejprve velmi vulgárně a poté i fyzicky napadat a znevažovat jejich práci. Ve snaze vyvolat konflikt měli do hasičů nejprve strkat a poté se je snažit napadnout i pěstmi," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Útok se hasičům podařilo odvrátit a k incidentu přivolat policisty. Ti následně oba výtržníky, kteří se chovali agresivně i v přítomnosti policejních hlídek, zajistili.

Místo v Rudě nad Moravou, kde stával hostinec Na Lapaču. Srpen 2020
Hospodu, kde se stala vražda, zbourali

Incident se neobešel bez zranění. Přivolaní záchranáři ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale také samotné útočníky. Tím ale agresivní chování obou mužů neustalo.

"Poté, co je policisté omezili na svobodě, začali také jim velmi nevybíravě vyhrožovat fyzickou likvidací a napadením jejich rodin. Při dechových zkouškách pak policisté jednomu z mužů, mimochodem s bohatou trestní minulostí, naměřili dva a půl promile alkoholu v dechu, druhému o půl promile méně," dodala mluvčí Vybíhalová.

Oba obvinění následně nad svým jednáním vyjádřili lítost. V případě odsouzení jim nicméně hrozí až tříleté vězení.

Ilustrační foto
Pěstitele konopí nechtíc udal jeho známý