Incident se stal 21. ledna v klubu na Husově ulici v Jeseníku, až nyní o něm informovala městská policie. Krátce po 21. hodině obsluha zavolala strážníky, že v klubu tropí výtržnosti opilý mladík. Měl rozbíjet zařízení baru a napadat hosty. Již z telefonátu bylo slyšet, že v restauraci probíhá konflikt.

Při příjezdu hlídky městské policie se agresivní muž nacházel na krajnici u budovy katastrálního úřadu. „Podle svědků měl rozbít dva stoly, nějaké židle, popelníky a nápojové sklo. Přitom měl lidem vyhrožovat, že je zabije," sdělil velitel městské policie v Jeseníku Pavel Šuranský.

Mladík ležel na zemi se zakrvácenou tváří, se strážníky ani se státními policisty nekomunikoval. Proto na místo přijela zdravotnická záchranná služba.

Ještě před příjezdem sanitky silně opilý muž procitl a prokázal svoji totožnost. Na výzvu policisty, aby se vyjádřil ke svému předchozímu jednání, ale odmítal cokoli sdělit. Začal slovně a poté i fyzicky policistu i strážníka napadat. Jeho agresivita stoupala a přímému útoku muži zákona zabránili až znehybněním výtržníka.

Záchranáři rozhodli o převozu zraněného do nemocnice, s čímž muž souhlasil. Během transportu ale zacílil svou agresivitu vůči zdravotní sestře, po zastavení sanitky a otevření zadních dveří i k řidiči vozu. Zbytek cesty muž strávil pod přímým dohledem strážníka.

Po příjezdu do nemocnice odmítal mladík vystoupit a začal vyhrožovat zabitím policistům i zdravotníkům. Proto mu strážníci museli nasadit pouta. „K ošetření na chirurgické ambulanci byl doslova přiveden a během čekání na lékaře opakoval své výhružky smrtí a fyzické útoky vůči řidiči sanitky. Po zpacifikování strážníky útočil kopáním i proti nim, následně byl znehybněn vleže na zemi. Při tom neustále hulákal, prosil o pomoc a podobně," popsal chování opilého výtržníka Šuranský.

Lékař souhlasil s umístěním agresora do cely, kam se dostal krátce po desáté hodině večerní. Následující den si vyslechl obvinění z přečinů výtržnictví, poškozování cizí věci a násilí vůči úřední osobě.