„Zaměřili jsme se na místa, objekty a ubytovny, kde k trestné činnosti dochází ve zvýšené míře. Dále policisté sledovali porušování zákazu podávání alkoholu mladistvým v restauračních a zábavních zařízeních,“ vysvětlil mluvčí šumperské policie Josef Bednařík.

Pozornost policisté věnovali také pátrání po hledaných osobách a věcech pocházejících z trestné činnosti. Součástí akce byly i kontroly na silnici, zaměřené i na alkohol za volantem.

Do bezpečnostní akce bylo nasazeno čtyřicet policistů z celého okresu. Zkontrolovali celkem 347 vozidel, u šestnácti motoristů zjistili přestupek. Na akci Zátah například doplatila pětadvacetiletá žena z Olomouce.

„Řidičku v pozdních večerních hodinách zastavila policie mezi obcemi Hoštějn a Zábřeh. Při kontrole bylo zjištěno, že žena není držitelem řidičského oprávnění, a že jí byl Městským úřadem v Mohelnici uložen zákaz řízení všech motorových vozidel do října 2008 do června 2010,“ informoval Bednařík.

Policisté řešili deset případů opilých mladistvých. Tři z nich byli zadrženi v klubu Ve Zdi a sedm osob na disco Perla Music Hall. Nejvyšší hodnotou alkoholu v dechu se mohl pochlubit sedmnáctiletýho mladíka ze Šumperku, a to 1,38 promile. Jen o něco méně nadýchala šestnáctiletá dívky ze Zábřehu.

„Oba shodně uvedli, že alkohol požili v Šumperku, který si opatřili v marketu Plus a Lídl,“ řekl Bednařík.