„Žena je trestně stíhána za to, že měla v pokoji na ubytovně bodnout do hrudníku kuchyňským nožem o pět let mladšího muže, který byl jejím druhem. Tím mu měla způsobit zranění, kterému na místě podlehl. Přivolaný lékař konstatoval smrt," sdělila policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Jak Šumperský a jesenický deník zjistil, tragédie se udála v ubytovně na zámku v Třemešku, místní části Dolních Studének.

Provozovatel ubytovny Luděk Rybka to potvrdil.

„Žili tady asi tři roky. Žádné větší problémy s nimi nebyly. Jen se občas pohádali, ale to je asi všude," řekl Luděk Rybka.

Policisté podezřelou ženu na místě zadrželi, ohledali místo činu a zajistili veškeré stopy.

„Okolnosti případu se dále prověřují. Byla nařízena soudní pitva, která objasní přesnou příčinu a dobu úmrtí," doplnila Jitka Dolejšová.

Z dosavadního vyšetřování krajských kriminalistů vyplývá, že obviněná žena byl v době události pod vlivem alkoholu a druha měla napadnout po předchozí hádce.

Žena skončila v policejní cele, kriminalisté podali podnět na její vzetí do vazby. Pokud se prokáže její vina, hrozí jí u soudu trest vězení v délce deseti až osmnácti let.

17 let za smrt v Jamajce

Podobný případ se stal loni v dubnu v ubytovně Jamajka v Zábřehu. Sedmašedesátiletý důchodce v jednom z pokojů dvakrát bodl nožem do krku o devět let mladšího spolubydlícího, s nímž předtím spolu s dalšími ubytovanými popíjel.

Pobodaný muž utekl do vedlejšího pokoje.

„Najednou tam přiběhl pobodaný, řekl, kdo ho zranil. Položil jsem ho na zem a držel mu prsty na ráně na krku, hodně krvácel. Pak přišel útočník s nožem v ruce a ptal se, jestli ho má dorazit. Odstrčil jsme ho a poslal pryč," popisoval dramatické chvíle u soudu muž, který pobodanému díky rychlé pomoci zachránil život.

Útočníka, který byl už předtím ve vězení za násilný trestný čin, policisté zdrželi hned po útoku.

Jeho obhájce se snažil přesvědčit soud, že muž neměl v úmyslu spolubydlícího zavraždit a mohlo jít jen o nutnou obranu, když napadený útočníka předtím provokoval.

Soud to ale vyloučil a agresora poslal v listopadu na sedmnáct let do vězení. Muž se proti verdiktu na místě odvolal.