Naposled se zloděj do prostoru zásobovací rampy u motorestu na Jesenicku dostal mezi 18. a 23. listopadem. Pachateli práci usnadnila nedostatečně zajištěná vrata, a tak si sněhovou frézu nerušeně odnesl.

„Krádež představuje škodu za 50 tisíc korun," informovala mluvčí jesenické policie Tereza Neubaerová. Minulý týden zmizel stejný stroj také z garáže u hotelu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou.

Další vykradená chata je ve Velkých Kuněticích, objekt je v současné době v rekonstrukci. Šestatřicetiletý majitel postrádá tři kusy pětimetrových nosníků, škodu vyčíslil na 12 tisíc korun.

Zlodějský útok zaznamenal i penzion v Lipové-lázních. Do něj se pachatel vypravil v noci na neděli 25. listopadu a šetrně si zrovna nepočínal.

„Pachatel ze zdi vyrval tři pohybová čidla na osvětlení, ale z provozu se mu je vyřadit nepodařilo. Nakonec musel uvolnit všechny žárovky," upřesnila Tereza Neubaerová. Zloděj pobral co mohl, odnesl si televizor, kávovar, vysavač, pět set top boxů a mnoho dalšího. Při odchodu zloděj maskoval stopy, všechny podlahy polil čisticím prostředkem a rozetřel ho. Poškozená společnost předběžně vyčíslila svoji újmu skoro na 30 tisíc korun.