Tři muži ve věku 44 až 59 let se k areálu poblíž zábřežského nádraží vypravili v pondělí 3. září po deváté večer. Pobertové sice zdolali téměř dva metry vysoký plot, ale dokončení akce již bylo na jejich síly.

„Pachatelé se pokusili se odnést pět kusů ocelových plechů v hodnotě přes pět tisíc korun. Muži se ale přecenili, plechy na ně byly příliš těžké a nemohli je unést," popsala mluvčí jesenické policie Tereza Neubaerová.

Pobertové nakonec usoudili, že jim nezbývá než odejít s prázdnou, ale i to se ukázalo jako problém. Zpáteční cestu přes plot zvládli pouze dva muži, nejstarší z nich ale překážku nezdolal. Údajně ho začalo bolet koleno. Povedenou trojici pak na místě zadržela hlídka městské policie.

Již v minulosti se s ryzím amatérstvím zlodějů policisté na Šumpersku setkali. Například se jednalo o zloděje, který se pokusil ukrást bezpečnostní kameru, která ho ovšem detailně stačila natočit. Velmi pozoruhodná byla také anabáze lupiče, který v jedné zábřežské prodejně po pokladní požadoval peníze. Pachatel byl natolik zmatený, že nakonec prodavačce na místě nechal svůj občanský průkaz a zmizel s pár drobnými. V Bludově se zase do prodejny před časem vloupal zloděj, který si v krámu otevřel láhev kořalky a po konzumaci jejího obsahu na místě tvrdě usnul.