Varování ČHMÚ platí od dnešních 18:00 do úterního poledne. Týká se Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského kraje a Vysočiny. Dále většiny středních Čech, včetně Prahy, západních okresů Ústeckého kraje, jihu Pardubického kraje a severozápadních regionů Jihomoravského kraje.

Mnoho lidí vyrazilo do Beskyd za zimními radovánkami, přestože lyžařské areály a hotely jsou nyní uzavřené kvůli vládním opatřením.
OBRAZEM: Slunce, sníh i orloj. Nádhera zimních Beskyd láká na výlety

Podle předpovědi ČHMÚ bude dnes v Česku po slunečné neděli přibývat oblačnosti. Na západě Čech z ní může místy sněžit, v jihozápadní polovině Čech ale budou srážky smíšené nebo ve formě mrznoucího deště.

Teploty v noci na úterý budou pod bodem mrazu. Chladněji, kolem minus osmi stupňů, bude na severu a severovýchodě Česka.

Fronta u odběrového místa na Václavském náměstí
Vláda neumí získat data ke covidu. Opatření dělá podle dojmů, míní statistici

Velmi chladná byla noc z neděle na dnešek, kdy na severu a severovýchodě Česka klesly teploty místy pod minus 15 stupňů Celsia. Nejnižší teplotu meteorologové naměřili na Jizerce v Jizerských horách, minus 27,8 stupně Celsia. V Orlickém Záhoří na Rychnovsku klesla teplota pod minus 25 stupňů.