Maso se začíná prodávat v devět ráno, prdelačka o půl hodiny později a mezi jedenáctou a půl dvanáctou jsou pulty prázdné.

„Tentokrát jsme zpracovali devět čuníků z moravičanského Paloma. Připraveno je 900 kilo jitrnic, 150 kilo tlačenky, kolem padesáti kil uzené krkovice, 35 kilo uzené kotlety, 120 kilo uzeného bůčku a kolem 45 kilo ovaru,“ vyjmenovává cechmistr Miroslav Marek, co se objeví na pultech.

Letošní novinkou budou ovařená a vyuzená žebra. Na háku uprostřed náměstí bude viset dřevěná maketa prasete, nikoliv skutečné zabité prase jako v dřívějších letech.

Cechovní zabijačka je druhou z řady akcí spolku recesistů během sezony, která začíná vždy v 11. 11. v 11 hodin a 11 minut. Sezona trvá do konce dubna, kdy ji uzavře pálení čarodějnic.

Video z loňské zabijačky v Mohelnici ZDE