Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Barmanovi unikl světový šampionát o malého panáka

Jeseník /FOTOGALERIE/ – Jeden z nejlepších barmanů v republice předstupuje každý den před studenty Hotelové školy Vincenze Priessnitze v Jeseníku, kde přednáší informatiku a odborné předměty. Ve chvílích volna bere Kamil Hégr do ruky šejkr a se svými drinky sbírá jedno ocenění za druhým. Nominace na mistrovství světa mu utekla jen o osm bodů.

7.9.2010
SDÍLEJ:

Kamil Hégr v akciFoto: Hotelová škola

Devatenáct nejlepších profesionálních barmanů se první zářijový víkend sešlo v Praze na Mattoni grand drink, kterou pod záštitou Mezinárodní barmanské asociace pořádá česká sekce této organizace. V nejprestižnější soutěži zaměřené na nealko drinky vybojoval Kamil Hégr třetí místo.

„Mám z umístění radost, ale byli přede mnou lepší,“ usmál se Hégr, kterého předstihl Zbyněk Špičák z Bruntálu. S náskokem osmi bodů zvítězil Petr Vopálenský z pražského Hemingway baru. Ten bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa.

Bronzový medailista se na soutěž připravoval přibližně měsíc. Recepturu však se svým kolegou stvořil velmi rychle.

„Věděli jsme, že chceme udělat ovocný drink, tak jsme si sedli ke stolu a napadlo nás to. Už vím, jaký se musí dodržet poměr, aby měl nápoj dobrou chuť, barvu i vůni,“ řekl Kamil Hégr, který porotu zaujal svým Borůvkovým snem.

„Vezmou se ostružiny, jahodový sirup, čerstvý ananas a limetková šťáva. Vše se umíchá v mixéru a dolije mattonkou. Na závěr se do sklenice přidá střik borůvkového sirupu,“ popsal přípravu drinku Hégr.

Třicetiletý Kamil Hégr se k barmanskému pultu dostal ve svých šestnácti letech při studiu na Hotelové škole Vincenze Priessnitze a míchání se mu stalo koníčkem, přestože alkoholu neholduje.

„Samotný alkohol nepiju, ale zjistil jsem, že když se naředí, získá zajímavou chuť. Při míchání drinků se dají vytvářet nové receptury a navíc má barman prostor pro fantazii. Není to jen strohé nalití whisky do sklenice. Barman s hostem komunikuje a může mu připravit pití podle jeho nálady. Ušít mu je přímo na tělo,“ usmál se Hégr.

Fantazie je pro Kamila Hégra to, co jej na barmanství baví. Kromě klasického míchání totiž rád metá sklenicemi do vzduchu a při svých show používá i oheň.

Autor: Danuše Krčová

7.9.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Jeseník - Dolní Benešov 0:3
6

Jeseník zase doma nedal gól a prohrál s Dolním Benešovem

Nehoda u Bělé pod Pradědem 16.10. 2017
6

Jeden řidič se lekl, druhý otáčel, oba havarovali

Motorkář se u Skřítku srazil s volvem, pro spolujezdkyni letěl vrtulník

FOTO z MÍSTA / Pětadvacetiletý motorkář havaroval v neděli 15. října po poledni v úseku mezi mezi Skřítkem a obcí Klepáčov.

Odborníci z nemocnice poradí, jak jíst zdravě a chutně

Jezte zdravě a přijďte se poradit do šumperské nemocnice Šumperk, vzkazují její odborníci. Ve středu 18. října, se nemocnice připojí k Světovému dni výživy. Veřejnosti v prostorách své lékárny nabídne od 14 do 16.30 hodin bezplatná vyšetření i poradenství ohledně správné a zdravé životosprávy.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Džemfest láká na Tomáše Kluse, tančírnu rozezní Fernando Saunders

Mrkněte se na kulturní přehled ze Šumperska a Jesenicka a vyberte si z pestré nabídky.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení