Mění se přitom celé pojetí areálu. „Stále zůstává naším symbolem veverka, ale rozhodli jsme se pro změnu názvu, a to na Sport & Relax areál Bozeňov. Lépe tak vystihuje vše, co v areálu návštěvníci najdou", informoval vedoucí areálu Lukáš Drlík.

V areálu vyrostl nový tříhvězdičkový wellness hotel, který budou moci hosté využívat od druhé poloviny června. „Má zónu, kde bude finská sauna, pára, Whirlpool, masáže a různé procedury. Stejně tak nabídneme hostům nově zrekonstruovanou restauraci, která se bude zaměřovat na regionální gastronomii z čerstvých surovin od místních dodavatelů, farem a u nás připravované speciality, dodal Lukáš Drlík.

Ve Sport & Relax areálu Bozeňov vyrostla také zážitková stezka, která na deseti stanovištích nabízí návštěvníkům venkovní společenské hry společně se speciálními posilovacími stroji. Vyřádí se zde přitom jak děti, tak důchodci.

Původním záměrem autorů totiž bylo zlepšit mezigenerační vztahy v rodině. „Stezka nabízí jak pohyb, tak hry a zábavu. Děti budou své babičky a dědečky motivovat k protáhnutí se ve venkovní posilovně, senioři zase vysvětlí svým potomkům tradiční české hry, jako jsou šachy nebo Člověče nezlob se, které si společně zahrají, ovšem v nadměrné velikosti. Cílem je odlákat obě generace od obrazovek a monitorů a nabídnout jim společný zážitek v přírodě", uvedla Jana Hrubanová z Centra volného času Bozeňov, které na projekt získalo dotaci z Programu rozvoje venkova.

Stezka bude začínat v lanovém centru Adrenalin parku Bozeňov a končit bude na dva kilometry vzdálené horní bozeňovské přehradě. Návštěvníci budou moci využít také nového minigolfu, který vyroste na dětském hřišti u hotelu.

V Dolním Bušínově se nyní připravují na letní sezonu. Velká otevírací párty je naplánovaná na tuto sobotu 21. června. Nabídne bohatý doprovodný program a také závod na netradičních plavidlech na Bozeňovské přehradě

„Rádi bychom založili novou tradici, kterou otevřeme každým rokem prázdniny a letní sezonu. Závod bude mít tři kategorie hodnocení. Rychlost přeplutí určité vzdálenosti, vzhled, vtipnost, a zda plavidlo popluje. Je to vlastně taková výtvarná soutěž, protože si zájemci o závod musejí sami sestavit a pojmenovat svoje plavidlo, na kterém poplují. Věříme, že to bude zábava nejen pro celou rodinu, ale i pro diváky," pozvala k účasti Jana Hrubanová. Závod odstartuje v jedenáct hodin.