Běžci i pěší se vydají kolem Bradla

Klopina – Kolem vrcholu Bradla se vydají v sobotu 14. května účastníci běžeckého a pěškoběžeckého závodu Bradlo Cup Veleboř. I když jde o závod, jeho mottem je, že není nutné celou trasu proběhnout, stačí Bradlo rychle obejít. Pořadatelé z občanského sdružení KloVel připravili trasy dlouhé deset a pět kilometrů po lesních cestách okolo vrcholu Bradla. Start i cíl je na hřišti nad palírnou ve Veleboři. Kratší závod startuje ve 13 hodin, delší o dvě hodiny později, registrace končí půl hodiny před startem. 

V Lošticích poběží ultramaratonci

Loštice – Česká asociace ultramaratonců pořádá v sobotu 14. května v Lošticích závod v této náročné disciplíně, který je zároveň mistrovstvím republiky. Doplňkovým závodem bude běh na jedno kolo, které představuje čtrnáct kilometrů. Závodníci se vydají na start v sobotu v sedm hodin ráno z areálu rybářského svazu a líhně, doplňkový závod startuje tamtéž v jedenáct hodin. „Předpokládaný doběh a vyhlášení vítězů je mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou. Přijďte povzbudit borce z celé republiky i ze zahraničí," vyzývají veřejnost pořadatelé. (mik)

Bozeňov chystá pro gurmány festival věnovaný chřestu

Zábřeh – Gastronomický festival věnovaný chřestu připravil na následující týden Sport & Relax areál Bozeňov v Dolním Bušínově u Zábřehu.

„Chřest je stále oblíbenou zeleninou na našich stolech, tak jsme pro milovníky gastronomie připravili Bozeňovské chřestové speciality. Nabídneme menu plné tradičních i neobvyklých chutí v kombinaci s chřestem. Ten je nejen bohatý na vitaminy, ale má také detoxikační účinky, což se v tomto období skvěle hodí," zve k návštěvě Alena Hrubá ze Sport & Relax areálu Bozeňov.

Gurmáni se mohou těšit například na slaný chřestový koláč se špenátem a šunkou, pečené kukuřičné kuře s chřestovou omáčkou nebo grilovaného lososa s rajčatovou omáčkou a chřestem.

Chřestové speciality se budou na Bozeňově servírovat do neděle 22. května. 

V Úsově pořádají bleší trh

Úsov – Pokud máte doma věci, které už nepotřebujete, ale mohou ještě udělat radost druhým, nebo byste si naopak výhodně nějakou drobnost koupili, můžete v sobotu 14. května navštívit bleší trh v Úsově. Prodávat a nakupovat se bude od půl deváté do půl dvanácté v místním kulturním domě. Vstup je volný. 

Turisté oslaví jubileum výstavou

Loštice – Klub českých turistů v Lošticích slaví letos devadesát let od svého založení. Při příležitosti kulatého jubilea připravil výstavu ze své bohaté historie a činnosti. Slavnostní zahájení se uskuteční v neděli 15. května v patnáct hodin v přísálí Městského kulturního centra. Zájemci si budou moci výstavu prohlédnout do 29. května každý den vždy od 14 do 18 hodin.