Oba kandidáti získali podporu jednoho z poražených v prvním kole. Zdeňka Brože podpořil bývalý jesenický starosta Petr Procházka (ODS), Miloslava Vlčka zase František Mencner z KSČM.

Oba museli odpovídat moderátorce na ožehavé téma kauz, které se jich nějak dotýkají.

Miloslav Vlček musel v roce 2010 opustit post předsedy Sněmovny kvůli lobování za dotaci pro neziskové sportovní centrum v Harrachově, z něhož se nakonec vyklubal luxusní hotel, a kvůli vracení půjčky milion korun v hotovosti, což zakazuje zákon.

Na Zdeňka Brože a vedení šumperské radnice zase podala mohelnická advokátka Jana Zwyrtek Hamplová trestní oznámení kvůli údajnému manipulování při veřejných zakázkách.

Zdeněk Brož a Miloslav Vlček ve vysílání CT24.Vlček se hájil prověrkou od Národního bezpečnostního úřadu na stupeň tajné. Dokument ukázal na kameru. „Byl vydán v roce 2007, přičemž údajné kauzy se měly stát o rok dříve. Kdyby to tak bylo, nedostal bych prověření na stupeň tajné," uvedl Vlček.

Zdeněk Brož považuje trestní oznámení na vedení šumperské radnice za součást předvolebního boje. Jana Zwyrtek Hamplová totiž byla jedničkou na kandidátce Nezávislých do krajských voleb.

„Někdo rád lyžuje, někdo rád chodí na ryby a někdo rád podává trestní oznámení. Věřím, že se neprokáže žádný zlý úmysl, už proto, že za deset let, co jsem v čele města, jsme neměli ani jednu stížnost na výběrové řízení u Úřadu na ochranu hospodářské soutěže," připomněl Brož.

A jak by oba kandidáti hlasovali v otázkách, které nyní hýbou veřejností, například kvůli zvyšování daně z přidané hodnoty? „Jsme už na hranici daňového zatížení, kdy další zvýšení daní nepřinese vyšší výnos. Jsem proto proti zvyšování spodní sazby DPH. Ohrozilo by to skupinu lidí s nízkými příjmy," sdělil Brož.

Podobně odpověděl i jeho protikandidát. „Jsem proti zvyšování dolní sazby daně z přidané hodnoty, hlavně u potravin, léků a knih," řekl Vlček.

Ten v debatě vystupoval ze studia ČT v Olomouci, zatímco Zdeněk Brož odpovídal na dálku ze Štrasburku, kde je v těchto dnech jako vedoucí české delegace Svazu měst a obcí ČR na Kongresu místních a regionálních orgánů Rady Evropy.