Rekvizity a taky přehlídka copánků ve vlasech odpovídaly letošnímu tématu v nejsledovanější kategorii dámského účesu: Dívka pláže.

„Téma je hodně obtížné, protože na pláž si většina dívek sepne vlasy do culíku a nevytváří žádný složitý účes. Děvčata musela hodně zapnout fantazii a vytvořit něco mezi společenským drdolem a copánky," řekla jedna z učitelek odborného výcviku Ivana Malá.

Nejlépe si s daným tématem poradila Lucie Krzystková, druhý nejlepší účes vytvořila Doan Thuy Nga. Vietnamka se zároveň stala absolutní vítězkou soutěže, protože předvedla i nejlepší pánský střih.

Dámský střih zvládla nejlépe Karolína Mračková, která byla druhá v absolutním pořadí.

Nga i Lucie postupují do celostátního kola, které se pod názvem Kalibr Cup bude konat tradičně v únoru v Lanškrouně.  Šumperským učnicím se tam daří. Loňská vítězka dámského účesu na téma Na vlnách luxusu Kateřina Kubíčková byla v Lanškrouně čtvrtá a na veletrhu Beauty Expo, kde pokaždé soutěží deset nejlepší učnic republiky, skončila šestá.

Ve školním kole mají učnice na pánský i dámský střih po padesáti minutách, složitý dámský účes pak musejí před zraky odborné poroty zvládnout za hodinu.