Na food festivalu s názvem Burger a prosecco na ulici tančily chuťové pohárky v ústech. Na své si přišli vyznavači šťavnatého masa i ti, co si raději dopřejí křehkou makronku. Nabídka byla velkolepá. Příjemně překvapeni byli gurmáni, kteří díky festivalu poprvé ochutnali pražené červíky připravené v různých příchutích. Zájemců o hmyzí larvy bylo hodně.

„V Zábřehu jsme poprvé a o akci jsme se dozvěděli až dnes. Projíždíme dál na sever v rámci dovolené. Je to pecka! Vyrážíme rádi na food festivaly po celém Česku, ale takovou špičku jsme tady nečekali. Je tu dokonce Būcheck z Brna. Ochutnali jsme už burger s trhaným masem, bramborovou placku se škvarky i tvarůžkovou specialitu z Loštic,“ chválili organizátory sobotní akce mladí manželé z Kladna.

Stavba obchvatu Bludova úplně uzavře obchvat Postřelmova.
Stavba obchvatu Bludova zavře obchvat Postřelmova, na tři měsíce

Na gastro festivalu nechyběla hudební scéna v prostoru u kapří fontány. Odpoledne návštěvníky bavil vynikající Junior Big Band Zábřeh. Vyžití našli i nejmenší jedlíci, a to v oáze zábavy a aktivit před mateřským centrem Hnízdo.

„Chtěli jsme oživit centrum města a lidem dopřát kvalitní nabídku streetfoodového jídla. Pozvali jsme špičkové zástupce i z větší dálky, aby jejich dobroty mohli lidé v regionu ochutnat. Prostor jsme dali také regionálním prodejcům. Umí úžasné věci a lidé na festivalu mohou tyto chutě objevovat a něco si případně odnést domů do spíže,“ popisoval za organizátory Vratislav Jarmar ze zábřežského spolku Na talíři.

Spolek nadšenců a milovníků dobrého jídla pořádá populární festival Jídlo na talíři. Letos v květnu se konal již šestý ročník. Vstup na food festivaly je zdarma.

Vstup do Wolkerových sadů v Zábřehu.
„V parku lítal borec se sekerou.“ Zábřežané řeší bezpečnost