„Zabijačku letos pořádáme v moravičanské restauraci U Třebůvky. Od devíti hodin budou v prodeji všechny cechovní speciality: domácí uzené, klobásy, jitrnice, tlačenka speciál nebo prdelačka," zve cechmistr Miroslav Marek.

Na zabijačkové dobroty padne devět čuníků a vyrábět je bude osobně osm členů cechu pod dohledem profesionála. Mimo jiné naplní 1100 jitrnic a 150 kilo tlačenky, uvaří dvě stě litrů polévky. Domácí uzená krkovice se bude prodávat za 260 korun za kilo, bůček za 160 korun.

Na své mohelnické příznivce cech myslel zajištěním kyvadlové autobusové dopravy zdarma. Autobus odjíždí ze zastávky u sokolovny na náměstí Tyrše a Fügnera v 9, v 9.30 a v 10 hodin a podle potřeby bude vozit lidi zpět až do 11 hodin.

Zabijačku přesunul Přáparočob do Moravičan na protest proti mohelnické radnici. Podpořil tak svého cechmistra Miroslava Marka v protestu proti tomu, že radnice odmítla živnostníkům z centra města alespoň z části nahradit ušlý zisk, o který přišli během půlroční opravy náměstí. Cechmistr je jedním z nich, má provozovnu v centru.