Zábřežské cestmistrovství je zrušeno a silničáři dokončují stěhování materiálu do nově vybudovaného střediska údržby na okraji Zvole. To převzalo úlohu i po zrušeném cestmistrovství v Mohelnici.

„V obou městech měly naše areály zcela nevhodné umístění uprostřed bytové zástavby. Zvlášť pro lidi v Tunklově ulici v Zábřehu jsme byli velmi nepříjemnými sousedy. Museli trpět startování našich mechanismů už ve tři ráno, když v zimě vyjížděly do terénu. Zlepšení situace jsme jim slibovali několik let,“ řekl vedoucí šumperského střediska správy silnic Roman Bednář. Nové cestmistrovství ve Zvoli bylo dokončeno v červnu a podle Bednáře je velikostí i umístěním pro jižní část okresu Šumperk optimální. Stojí v blízkosti budoucí velké křižovatky, z níž bude nájezd do několika směrů včetně chystaného obchvatu Zvole.

Areál cestmistrovství v Mohelnici už Olomoucký kraj prodal soukromníkům, prodat se chystá i areál na Tunklově ulici v Zábřehu. Na úřední desce kraje visí oznámení o prodeji za minimální cenu 2,7 milionu korun. Cenové nabídky s uvedením případného využití nemovitosti bude komise pro majetkoprávní záležitosti kraje přijímat do 24. září.